bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus usiluje o návrat do první osmičky, Tampa může vybojovat 11. výhru v řadě

28. února 2019, 20:05

Jan Vojkůvka

Čtvrtek přinese v zámoří několik zajímavých, ale také důležitých zápasů. Hodně důležité utkání čeká na Columbus, který během uzávěrky přestupů mohutně posiloval. Proti Philadelphii bude usilovat o návrat do první osmičky na Východě. Tampa má na kontě deset výher v řadě, o tu jedenáctou si zahraje s Bostonem, který prožívá rovněž výborný měsíc.

01:00 Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers

Columbus během uzávěrky přestupů mohutně posiloval. Do útoku přivedl Matta Duchena s Ryanem Dzingelem, do obrany Adama McQuaida. Když se všichni tři představili poprvé na ledě pospolu, Blue Jackets nedokázali uhrát dobrý výsledek a prohráli 2:5 s Pittsburghem. Před soubojem s Penguins přitom porazili San Jose a Ottawu se skóre 7:0.

Philadelphia dokázala vyhrát dvakrát za sebou a porazila Pittsburgh s Buffalem. Potvrzuje tím svůj herní vzestup a snahu mohutně stahovat svou ztrátu na první osmičku Východní konference, na kterou ztrácí už jen 7 bodů. Každý zápas je pro Flyers momentálně nadmíru důležitý a každá prohra pro ně bude znamenat velkou ztrátu v boji o play off.

V soubojích s Columbusem se Philadelphii v této sezoně nedaří a prohrála všechny tři vzájemné duely. 

01:00 New York Islanders - Toronto Maple Leafs

Johna Tavarese čeká hodně pikantní zápas. Vrátí se na led, na kterém byl devět let domácím miláčkem. Poprvé však bude v roli soupeře. Jeho Toronto vyzve Islanders z New Yorku.

Maple Leafs mají za sebou šňůru čtyř domácích zápasů, a i když ji nezačali úplně nejlépe a prohráli s Washingtonem, v následujících třech duelech zvítězili po přestřelkách nad Montrealem, Buffalem a Edmontonem.

Islanders se přetahují s Washingtonem o čelo Metropolitní divize, ale v posledních zápasech se jim trochu přestalo dařit. Od 21. února prohráli hned třikrát, naposledy doma s Calgary. Uspět se jim podařilo jen na konci minulého týdne ve Vancouveru. 

01:30 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning

Jak zastavit rozjetou Tampu? To budou muset vymyslet v Bostonu. Hostující Blesky dokázaly vyhrát 10 zápasů v řadě, na čele NHL mají 102 bodů a z 64 zápasů prohráli zatím jen 15 utkání. Tampa neprohrála od 8. února, kdy ji zdolalo St. Louis.

Zvítězila i v prosincovém vzájemném souboji s Bostonem 3:2, který jí má, co vracet.

Je to ale právě Boston, který by mohl vítěznou šňůru soupeře zastavit. Bruins prožívají fantastický únor a podařilo se jim vyhrát 10 z posledních 12 zápasů. Výborně se popasovali i s vynucenou absencí Davida Pastrňáka, který by měl chybět ještě necelé dva týdny. 

01:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers

Ottawa, krčící se na posledním místě celé NHL, letošní sezonu zabalila svým velkým výprodejem, během něhož odešly i největší hvězdy Duchene, Dzingel a Stone. Hráči, co zůstali, musí nějakým způsobem zvládnout zbývající zápasy základní části, kterých Senators musí odehrát ještě 19. Pět porážek v řadě ovšem ukazuje, že se jim to příliš nedaří.

V dobrém rozpoložení není ani Edmonton. Prohrál poslední dva zápasy a jeho možnosti na postup do play off jsou už jen v rovině teorie. Ztráta 9 bodů se sice ještě dohnat dá, ale Edmonton by musel už jen a pouze sbírat jednu výhru za druhou, zatímco týmy před ním, by musely začít sbírat porážky.

03:00 Arizona Coyotes - Vancouver Canucks

Arizona prožívá velmi dobrý měsíc, navíc se jí podařilo vyhrát čtyři zápasy v řadě a na pozice divokých karet v Západní konferenci už ztrácí pouze 3 body. Svou formu musí potvrdit i v utkání proti Vancouveru, proti němuž se jí v této sezoně neskutečně daří a vyhrála všechny tři vzájemné zápasy.

Canucks mají také stále šanci bojovat o play off, přičemž jejich ztráta činí 5 bodů. Z posledních pěti zápasů ale čtyřikrát prohráli a za celý únor se jim podařilo vyhrát pouze 4 zápasy ze 13.

04:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers

Pokud chce Florida ještě bojovat o play off, musí sbírat jednu výhru za druhou. A to i v takových zápasech jako proti Vegas, se kterými se střetnou ve čtvrtečním programu zámořské NHL.

Panthers ztrácí na první osmičku 9 bodů, což jejich šance staví spíš do roviny teorie a těžké matematiky. Do konce základní části jim zbývá odehrát ještě 20 zápasů, ale obdobně jsou na tom i jejich soupeři. V posledním utkání dokázali získat alespoň bod po prohře 3:4 po nájezdech s Arizonou.

Vegas dokázali v posledním utkání proti Dallasu přerušit třízápasovou šňůru porážek, ale jejich pozice v Západní konferenci jim nepřináší vůbec žádnou jistotu. Na šestém místě mají náskok jen 4 bodů na deváté Stars. S Floridou navíc během února prohráli 1:3 v utkání konaném na ledě soupeře.

04:30 Los Angeles Kings - Dallas Stars

Celý čtvrteční program uzavře střetnutí mezi Los Angeles a Dallasem. A favoritem zápasu budou jednoznačně hosté.

Los Angeles totiž tuto sezonu už de facto zabalilo. Prohrálo devět zápasů v řadě a krčí se na posledním místě Západní konference. Dallas nemůže v Kalifornii pomýšlet na nic jiného než na dva body a jakýkoliv jiný výsledek by pro něj byla ztráta.

Tu si navíc Stars nemohou dovolit. Na devátém místě Západní konference ztrácí jeden bod na příčky zajišťující posun na pozice divokých karet. Forma týmu ale není nijak úchvatná a z posledních sedmi zápasů vyhráli jen dvakrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.