Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Žádné překvapení, Nymburk porazil v nadstavbě Opavu o 30 bodů

Basketbalisté Nymburku v dohrávce úvodního kola nadstavbové části NBL porazili doma Opavu 112:82. V repríze nedávného finále Českého poháru i loňského finále ligy si úřadující mistr vytvořil už ve druhé čtvrtině dvouciferný náskok a kolektivním výkonem nedovolil překvapení. V sezoně tak zůstává neporažený a suverénně vede tabulku, Opava je sedmá.

Petr Benda z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Čekal jsem pomalejší začátek, protože jsme nehráli dva týdny. Pak jsme ale měli zápas pod kontrolou, do poločasu jsme odskočili a dobře jsme bránili. S celkovým projevem jsem spokojený," řekl trenér Nymburku Oren Amiel.

Opava přijela bez reprezentačního pivota Jakuba Šiřiny, ale po zranění se už Slezanům vrátil do hry pivot Martin Gniadek, který byl s 18 body nejlepším střelcem hostů. Nymburk poprvé nasadil novou posilu reprezentanta Petra Šafarčíka, jenž při premiéře stihl za 14 minut dva body a dva doskoky.

Podle opavského kouče Petra Czudka se úvodní čtvrtina nesla v až exhibičním ofenzivním duchu. "Pak Nymburk přitvrdil v obraně a dostal se do náskoku, kde ukázal svou sílu. Rozhodovalo se pod košem, 20 útočných doskoků domácích je příliš mnoho. A 28 asistencí také svědčí o tom, že Nymburk to odehrál v pohodě. My odehráli pár dobrých pasáží, ale to tady nestačí. Prohra o 30 bodů je zasloužená," uznal Czudek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články