Týmem února Vsetín, v sestavě měsíce Martynek nebo Pekr

28. února 2019, 21:47

Marek Hedbávný

Hokej.cz nabízí pohled na dění v Chance lize. Do sestavy měsíce února zařadil Lukáše Klimeše, Jakuba Suchánka, Patrika Marcela, Romana Ráce, Matěje Pekra a Rostislava Martynka.

Tým měsíce – VHK ROBE Vsetín

Osm zápasů, sedm výher a uhájené druhé místo v tabulce. Vsetín v únoru uspěl proti Jihlavě, porazil Přerov a vyhrál v Českých Budějovicích. Nestačil pouze na Frýdek-Místek.

Tabulka za únor

1. VHK ROBE Vsetín, 20 b
2. HC Dukla Jihlava, 19
3. ČEZ Motor České Budějovice, 17
3. HC ZUBR Přerov, 17
5. HC Frýdek-Místek, 16
5. Rytíři Kladno, 16
7. LHK Jestřábi Prostějov, 15
8. HC Stadion Litoměřice, 12
9. AZ RESIDOMO Havířov, 10
10. SK Horácká Slavia Třebíč, 8
10. HC RT TORAX Poruba, 8
10. HC Slovan Ústí nad Labem, 8
13. HC Slavia Praha, 7
14. HC Benátky nad Jizerou, 4
15. SK Trhači Kadaň, 0

Sestava měsíce podle hokej.cz

Lukáš KLIMEŠ (G, HC ZUBR Přerov)
Lukáš Klimeš měl v základní části nejvyšší úspěšnost zákroků. V sestavě měsíce je podruhé za sebou: v únoru pochytal 93,6 % střel. Zubrům pomohl k úspěchu ve Frýdku-Místku, Havířově a přispěl k důležité výhře nad Litoměřicemi.

Patrik MARCEL (O, HC Stadion Litoměřice)
Svalnatý bek byl v únoru u několika klíčových okamžiků. Dvěma body pomohl Litoměřicím k výhře na Kladně, dvěma góly pak sestřelil Slavii a proti Motoru bral další tři body. Celkově měl v únoru bilanci 5+4.

Jakub SUCHÁNEK (O, HC Dukla Jihlava)
Suchánek se vrátil z hostování v Litvínově v parádní formě. V osmi utkáních dvakrát skóroval, přidal šest asistencí a ve statistice +/- zazářil +10 body. Zaujal i bitkou s Michaelem Foltýnem.

Rostislav MARTYNEK (Ú, HC Frýdek-Místek)
Frýdek-Místek zůstal o jediný bod na deváté – nepostupové – příčce. Martynek ale dělal, co mohl: v osmi únorových zápasech posbíral jedenáct bodů (6+5) a ve statistice +/- měl hodnotu +9.

Roman RÁC (Ú, VHK ROBE Vsetín)
Například Luboš Rob získal v únoru jen čtyři body, Vsetín přesto vyhrával jedno utkání za druhým. Parádně si totiž vedla lajna s Romanem Rácem, který v sedmi utkáních vylepšil svoje čísla o pět branek a pět asistencí. Ve statistice +/- pak skončil na plus sedmi bodech. 

Matěj PEKR (Ú, HC Dukla Jihlava)
Osm zápasů, devět gólů, tři asistence a +8 bodů ve statistice +/-. Tady není o čem.

Překvapení měsíce

Slávista Tomáš Šmerha se v únoru parádně rozstřílel. Dvacetiletý útočník se blýskl hned šesti góly! Do té doby přitom skóroval jen čtyřikrát.

Tomáš Šmerha.

Tomáš Šmerha. | Foto: hc-slavia.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz