O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Wang Yi se odděleně setkal s poradcem pro zahraniční věci francouzského prezidenta, náměstkem ministra zahraničních věcí KLDR a bývalou asistentkou ministra zahraničí Spojených států
2019-03-01 15:01:06 cri

Člen čínské Státní rady Wang Yi (Wang I) se včera v Pekingu odděleně setkal s poradcem francouzského prezidenta pro zahraniční věci Philippem Étiennem, náměstkem ministra zahraničních věcí KLDR Ri Kil-Songem a bývalou asistentkou ministra zahraničí Spojených států Susan Shirkovou.

Při setkání s poradcem francouzského prezidenta pro zahraniční věci Philippem Étiennem Wang Yi řekl, že letos se připomíná 55. výročí založení diplomatických vztahů mezi Čínou a Francií. Obě strany by se měly v tomto roce pečlivě připravit na výměny mezi oběma zeměmi na vysoké úrovni. Čína a Francie jsou stálými členy Rady bezpečnosti OSN. Je třeba udržovat úzkou komunikaci a společně posílat pozitivní signály ohledně dodržování multilateralismu, oponování unilateralismu, udržení míru a stability, ale také signály ohledně zlepšení globálního řízení a spolupráci při řešení různých výzev.

Při setkání s náměstkem ministra zahraničních věcí KLDR Ri Kil-Songem Wang Yi řekl, že letos se připomíná 70. výročí založení diplomatických vztahů mezi Čínou a KLDR. Čína a KLDR by měly společně realizovat důležitý konsensus dosažený vedoucími představiteli obou zemí ohledně vývoje vztahů nové éry mezi Čínou a KLDR a měly by podporovat přátelské vztahy mezi Čínou a KLDR na nové úrovni.

Při setkání s bývalou asistentkou ministra zahraničí Spojených států Susan Shirkovou Wang Yi řekl, že Spojené státy by měly objektivně a racionálně pochopit rozvoj Číny a široké společné zájmy mezi Čínou a Spojenými státy.

(Jiajia)

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China