O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Čína plně využívá komplexní výhody Guangdongu, Hongkongu a Macaa
2019-03-01 15:27:20 cri
Tisková kancelář čínské Státní rady 28. února na tiskové konferenci seznámila s příslušnými informacemi o rozvojovém programu ve velké oblast zálivu Guangdongu (Kuang-tung), Hongkongu a Macaa. Na tiskové konferenci se odpovědné osoby Čínské rozvojové a reformní komise, vlády zmíněných tří míst vyslovily v tom smyslu, že v budoucnosti plně využijí komplexních výhod tří míst a založí prvotřídní oblast zálivu se silnou mezinárodní konkurenceschopností.

Velká oblast zálivu zahrnuje Hongkong, Macao a 9 měst provincie Guangdongu, například Guangzhou (Kuang-čou), Shenzhen (Šen-čen), Zhuhai (Ču-chaj), Foshan (Fo-šan) atd. Celková rozloha pozemku je 56 000 km². Na konci roku 2017 celková populace činila asi 70 milionů. Celkový ekonomický souhrn je zhruba 10 bilionů juanů.

Velká oblast zálivu byla založena na základě zásad jedna země, dva systémy, tři tarifní pásma a tři měny, což neexistuje žádný mezinárodní precedens. O tom zástupce vedoucího Čínské rozvojové a reformní komise Luo Wen (Luo Wen) řekl:

„Hongkong, Macao a provincie Guangdong leží v jedné oblasti, mají stejné a podobné kultury a tradice. Současně mají vlastní ekonomické výhody a zvláštnosti. V budoucnosti prostřednictvím těsné spolupráce můžou vytvořit synergický účinek a zesilovací efekt."

Na tiskové konferenci příslušné strany prozradily, že těžištěm další práce je to, že urychlí stavbu mezinárodního centra vědeckotechnické tvořivosti, zvýší kvalitu životního prostředí, upevní mezinárodní spolupráci atd.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China