V Plzni začala oprava výpadovky na Karlovy Vary, silnice je uzavřená

  11:28
V noci na dnešek stavební firma rozmístila na Studentské třídě v Plzni dopravní značení a zahájila rekonstrukci komunikace, která bude trvat rok a půl. Uzavřený je kilometrový úsek od křižovatky s Gerskou ulicí k zimním stadionům na okraji Plzně.

Po půl osmé ráno už velká fréza odebírala první asfaltové vrstvy z vozovky, po které ještě ve čtvrtek večer jezdila auta směrem do centra Plzně.

Někteří řidiči si se zákazy vjezdu nelámali hlavu a snažili se přes Studentskou třídu ve směru ven z města dál projíždět. „Pohybují se tam hlídky strážníků, je to hlavně v rámci prevence,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Autobusy a osobní auta objíždějí uzavřený úsek obousměrně po staré Karlovarské ulici kolem Košuteckého jezírka.

Nedaleko Košuteckého jezírka jsou i přeložené zastávky autobusů Žlutická. Z parkovacích míst vedle silnice jsou udělaná nástupiště, autobusy tak zůstávají stát v jízdním pruhu.

„Kloubové autobusy by měly problém do parkovacích stání zajíždět, proto jsme zvolili toto řešení. Ráno spoje nenabíraly zpoždění, vše bylo bez problémů. Na provozu se projevuje, že v Plzni jsou ještě jarní prázdniny,“ řekl provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Jiří Ptáček.

Stejně jako při jiných uzavírkách důležitých silnic v Plzni, i teď někteří řidiči volí vlastní objízdné trasy. Hodně aut začalo jezdit Kralovickou, Žlutickou a Toužimskou ulicí v sídlišti, i když tam musejí překonávat vyvýšené přechody vybudované kvůli vyšší bezpečnosti chodců.

Jeden šofér felicie, kterému se nechtělo na objížďku, si cestu dokonce zkracoval po chodníku mezi Studentskou a Pálenickou ulicí.

Kvůli uzavřené Studentské ulici je od dnešního rána obousměrně otevřená stará Karlovarská ulice, do které ještě ve čtvrtek nesměla ve směru od Karlových Varů kromě autobusů a záchranářů odbočovat žádná jiná auta.

Kompletní rekonstrukce silnice bude trvat asi rok a půl. První tři až čtyři měsíce budou uzavřené oba směry mezi Gerskou a Žlutickou ulicí. Dělníci budou opravovat nejen vozovku ale i kanalizaci.

„Roury o průměru až 1,4 metru budeme měnit v hloubce až osmi metrů,“ vysvětlil plzeňský ředitel společnosti Eurovia Jan Muzika.

Kvůli opravě je uzavřená Studentská třída od křižovatky s Gerskou ulicí (červený bod) až k zimním stadionům (modrý bod) na okraji Plzně.

Kvůli opravě je uzavřená Studentská třída od křižovatky s Gerskou ulicí (červený bod) až k zimním stadionům (modrý bod) na okraji Plzně.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: