Space Engineers jsou konečně tady, a dokonce na víkend zdarma

1. 3. 2019 13:44 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jak už jsme slavnostně informovali, český sandboxový survival Space Engineers po víc než pěti letech opouští předběžný přístup a stává se hotovou hrou, i když vývoj rozhodně není u konce. Plná cena hry (17 eur) vám měsíční rozpočet určitě nezruinuje, ale pokud jste ohledně její zábavnosti na vážkách, můžete si ji do neděle zahrát zdarma.

Je načase vyburcovat kamarády a společně zkolonizovat planety, vytěžit asteroidy a podmanit si celý vesmír. Space Engineers vám umožní vybudovat prakticky cokoliv, ať už jde o statickou základnu s tavícími pecemi a generátory kyslíku, nebo různá plavidla a vozidla sloužící k přepravě, obraně či dolování.

Po internetu můžete hrát spolu nebo soupeřit s ostatními hráči, ale ani vlci samotáři se zde neztratí. Pokud jste hru hráli v některé fázi early accessu a od té doby jste ji nechali ležet ladem, vězte, že si prošla mnohými změnami. Ředitel studia Marek Rosa ve svém posledním blogu vypíchl nejdůležitější okamžiky dlouhého vývoje.

zdroj: Archiv

Early access započal v říjnu roku 2013 po předchozích sedmi měsících, kdy se studio Keen Software House naplno ponořilo do vývoje. Dva roky nato se tmavý vesmír s šedivými asteroidy rozrostl o zelené planety, za další dva roky došlo k obrovskému updatu celkové fyziky. Loni v létě se podobné péče dočkal multiplayer a poslední milník padl včera.

Nejenže hra opustila early access, ale zároveň se dočkala velkého updatu, který vylepšil samotný survival a připravil ji na příchod nováčků tutoriály a scénáři. Zároveň se vrátily žebříky, které se v minulosti kvůli své složitosti vytratily.

Rosa dále nastínil plány do budoucna. Chystají se dekorativní stavební bloky, nová herní ekonomika (obchodování, měna, žádné mikrotransakce), nové zbraně a s nimi související scénáře. Kromě toho se pracuje na portu pro Xbox One.

Space Engineers v předběžném přístupu prodali přes 3 miliony kusů, takže uspět už tolik nepotřebují. Ale zajímalo by mě, jestli se jim podaří vzbudit nový zájem a rozšířit tak hráčskou základnu.

Nejnovější články