‚Schumi junior‘ zazářil v testech formule 2, blíží se jeho zapojení mezi elitu?

Pilot Mick Schumacher má za sebou úspěšný vstup do formule 2. Syn sedminásobného mistra světa formule jedna Michaela Schumachera měl během třídenního testování ve španělském Jerezu nejrychlejší čas ze všech.

Jerez de la Frontera/Španělsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mick Schumacher

Mick Schumacher | Foto: Francois Lenoir | Zdroj: Reuters

I když výsledky testování nemusí vždy nutně vypovídat o skutečné rychlosti vozu, Mick Schumacher jako nováček v sérii F2 ukázal, že se s ním musí počítat. Testy v Jerezu vyhrál.

Michael Schumacher má 50. narozeniny, úspěchy šampiona F1 připomíná virtuální muzeum

Číst článek

„Jednalo se sice pouze o první testování, ale v případě formule 2 jsou výsledky testů asi větším obrázkem o kvalitách a možnostech týmů a jednotlivých jezdců, než je to třeba v F1,“ myslí si závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Výkon Micka Schumachera na trati v Jerezu zaujal i odborníky a komentátory formulových závodů.

„Schumacherovo účinkování v testech formule 2 dokládá, že je to skutečně rychlý pilot. To hlavní ale přijde v závodním prostředí. Testy probíhají v klidném režimu, nedochází k soubojům na dráze, jezdci nejsou pod psychickým tlakem,“ vysvětluje komentátor a expert Tomáš Richtr.

S psychickým tlakem se ale mladý jezdec, coby nositel příjmení Schumacher, potýká od dob, co se ukázal poprvé na závodní trati.

A očekávání by se v letošní sezoně mohla ještě zvednout, protože „Schumi junior" by se, jakožto člen mládežnické akademie Ferrari, mohl objevit v kokpitu F1.

Trénink v závodním víkendu? 

„Je velmi pravděpodobné, že se Mick Schumacher objeví za volantem formule 1 v rámci testování. Otázkou zůstává, s jakým to bude týmem. Jestli to bude s Ferrari, nebo třeba s Alfou Romeo. Nicméně obě možnosti se mohou kombinovat, takže možností je více,“ očekává Jakub Knoll.

Schumacher by se ale mohl ukázat ve formuli jedna ukázat i během závodního víkendu. „Už řadu let F1 aplikuje pravidlo otevření možností mladým pilotům tak, že týmy mohou pro první páteční trénink vystřídat jednoho ze svých závodníků a dát možnost mladíkům. Myslím, že se to brzo stane,“ říká Tomáš Richtr.

Hlavní prioritou pro Micka Schumachera je ale letos uspět ve formuli 2. První šanci bude mít 30. března v Bahrajnu.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme