Jak se vyhnout zdražování energií?

Jak se vyhnout zdražování energií?

Snad každý majitel domácnosti na počátku nového roku trne, o kolik peněz se mu zvýší náklady za platby elektřiny a plynu. Přestože ceny v posledních letech nestoupaly nijak razantně, vždy je dobré se na případné vyšší výdaje připravit. V ideálním případě jim pak zcela zamezit. Jak na to?

V první řadě je na místě si udělat důkladné srovnání cen. V dnešní době to není nijak složité, existuje řada webů, které shromažďují informace a nabídky jednotlivých dodavatelů energií.

Zajímejte se o bonusy

V případě, že máte šanci získat levný plyn a elektřinu od jiného dodavatele, stále ještě vyčkejte. Je důležité si všímat i toho, jaké případné bonusy vám nový dodavatel nabízí. Někdy se totiž právě díky bonusům může stát, že na první pohled horší a dražší nabídka je ve skutečnosti pro vaši domácnost výhodnější.

Levná elektřina, jejíchž dodávek dosáhnete změnou poskytovatele, se dá zařídit už během několika málo dní. Přesto je vždy nutné si důkladně zkontrolovat vaši stávající firmu, za jakých podmínek je možné přistoupit k jinému dodavateli. Ještě před několika lety bývalo běžné, že si takto firmy účtovaly poplatky v řádech jednotek tisíců korun. Dnes už je přechod k jiné společnosti přeci jen mnohem jednodušší a méně byrokratickou záležitostí. Někdy vám nový dodavatel dokonce pomůže vyřídit všechny náležitosti tak, abyste měli co nejméně starostí.

Pozor na tarifní podmínky

Při přechodu k novému dodavateli je dále zapotřebí si zvolit vhodný tarif. Záleží na vaší aktuální spotřebě plynu a elektřiny. Pokud si vyberete příliš levný tarif a překročíte spotřebu, nemusí se vám to v konečném účtování vyplatit. Kromě toho je samozřejmě dobré si hlídat i jednotlivé pravidelné zálohové platby, abyste pak u společnosti neměli zbytečně vysoký nedoplatek.

Máte-li zájem o zajímavou nabídku na levný plyn a elektřinu, vyplatí se navštívit třeba web https://www.epet.cz. Tato firma nabízí hned několik variant tarifů pro domácnosti.

Článek Jak se vyhnout zdražování energií? byl publikován 2. března 2019 v 11.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...