V Acapulku se mohou těšit na finálový souboj Zvereva s Kyrgiosem

2. 3. 2019, 12:33
Aktuality 14
ATP ACAPULCO - Na zajímavé finále se mohou těšit fanoušci v mexickém Acapulku. Souboj o titul totiž čeká Australana Nicka Kyrgiose a Němce Alexandera Zvereva, který navíc útočí se svým bratrem Mischou i na triumf ve čtyřhře.
Alexander Zverev

Alexander Zverev letos kromě Hopman Cupu a Davis Cupu hraje na teprve druhém turnaji. Na Australian Open vypadl v osmifinále s Milosem Raonicem, tento týden v Acapulku však ve čtyřech duelech neztratil ani set a postoupil do finále. 

Po Španělu Ferrerovi a Australanech Popyrinovi a De Minaurovi si poradil i s Britem Cameronem Norriem. V prvním setu sice za stavu 5-4 přišel o podání, ale v tie-breaku neztratil jediný míček, což se mu v Mexiku povedlo už podruhé. Ve druhé sadě začal znovu brejkem, za stavu 3-1 odvrátil dva brejkboly a nakonec zvítězil 7-6 6-3.

"Jsem moc šťastný, že si tu zahraju finále. To byl na začátku týdne můj cíl. Je to pro mě velmi speciální týden a doufám, že v něm budu pokračovat," řekl třetí hráč světa Zverev.

Ve svém 16. finále se jednadvacetiletý Němec, který svůj poslední 10. titul slavil loni na Turnaji mistrů, utká s Nickem Kyrgiosem. S o dva roky starším Australanem ve vzájemné bilanci prohrává 3-4, poslední dva loňské souboje ale vyhrál bez ztráty setu.



"Nick už tady odehrál několik neuvěřitelných zápasů. Čeká nás zajímavé finále," očekává Zverev. 

"Bude to neuvěřitelně náročný zápas. One je úžasný tenista, obrovský profík. Vyrůstal jsem s ním v juniorech, takže ho moc dobře znám. Bude to zábavné finále," věří Kyrgios.


Australan v Acapulku zvládl už tři třísetové bitvy během tří dnů. Po Rafaelu Nadalovi a Stanu Wawrinkovi udolal znovu až v nočních hodinách po půlnoci i světovou devítku Američana Johna Isnera, kterého přehrál 7-5 5-7 7-6(7) a vzájemnou bilanci tak otočil na 3-2.

"S Johnem to dnes byl úžasný a velmi zábavný zápas. Je to můj dobrý kamarád a vždy se neskutečně podporujeme. Jít na kurt a bojovat proti němu byl pro mě zvláštní okamžik," řekl Kyrgios.

Třiadvacetiletý Australan bude ve osmém finále usilovat o pátý titul a opět z tvrdého povrchu, naposledy triumfoval loni v lednu na domácí půdě v Brisbane. Turnaj ATP 500 může vyhrát podruhé, poprvé se mu to povedlo v Tokiu 2016.

Zverev navíc v sobotu zaútočí na svůj premiérový double. S bratrem Mischou totiž postoupili do sedmého společného finále ve čtyřhře, když v semifinále porazili 7-6 6-4 španělské duo Feliciano López a Márc López.

O druhý titul a první z turnaje ATP 500 se Němci, kteří ve čtvrtfinále vyřadili bratry Bryanovi, utkají s americko-novozélandským párem Austin Krajicek a Artem Sitak.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.931.110 dolarů
páteční výsledky (01. 03. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
A. Zverev (2-Něm.) - Norrie (Brit.) 7-6(0) 6-3
Kyrgios (Austr.) - Isner (3-USA) 7-5 5-7 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Nola
Gyros dnes sustredeny, dobre sa na jeho hru pozera, ak hra takto, mal tazsieho pavuka ako Sasha, Acapulco mu pravom patri
Reagovat
fujtajblick
Jde za Nickem. Ale druhý zacina brejkovanou... tak uvidíme. Věřím vice Gyrosovi
Reagovat
lavamancer
v kolik hodin se to hraje, prosím?
Reagovat
Kozoroh
Ve 4 hodiny ráno SEČ.
Reagovat
Patik
Dvaja hráči bez štipky chochmesu a morálky sa stretnú vo finále..našťastie vedia zahrať aj kvalitný tenis..Mimochodom Kyrgios ešte žije veď už s Nadalom umieral a teraz pozerám že má za sebou 3 ťažké a dlhé zápasy..ako to len zvládla tá mŕtvola.
Reagovat
turista
Lepší rozzuřit Nadala a porazit ho než pokorně prohrát a být hezký. Gyros to pochopil dobře.
Reagovat
Nola
neskatulkuj hlavne, Sasha sice rozbija rakety, ale nikdy ziadneho supera neponizoval na soc. sietach, ani na kurte nemal sproste poznamky smerom k partnerke, je ovesany zlatom, ale bez stitky chochmesu a moralky je z nich iba jeden.....
Reagovat
sojka1
chochmes zaujal, pouzila jsem slovnik.sk.. :-))
Reagovat
Patik
Ja tiež..pre istotu. :)
Reagovat
annah
Co to je?
Reagovat
Patik
Chochmes ? Keď nemá človek chochmes tak sa nevie primerane správať v danej situácii..je to niečo podobné ako fráza nemať chrbtovú kosť. :)
Reagovat
annah
Diky. Už včera pozdě večer jsem si to slovo zadala do googlu. Vyšla mi odpověď, že pochází z jidiš a znamená vtip, chytrost, rozum.
Reagovat
Patik
Alex je ten normálnejší aj keď jeho namyslená povaha mi nesedí..Kyrgios je taký aký je ..ale iba keď má publikum..zápasy s veľkými hráčmi to je jeho..vtedy sa môže prejaviť..no neškatulkujem ich..nepoznám ich natoľko aby som si to mohol dovoliť.
Reagovat
spaniel
Nejlepší ve finále, další zajímavý souboj...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist