Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Je jako filmový Benjamin Button: Tiffany (41) stárne osmkrát rychleji než ostatní

Tiffany Wedekind
Zdroj: youtube.com
+ Dalších 9 fotografií
Zákeřná nemoc
Tiffany Wedekind (41) trpí vzácnou chorobou předčasného stárnutí. Její tělo stárne osmkrát rychleji než u normálních lidí. Nemoc progeria se většinou projevuje v dětství a pacienti se nedožívají vysokého věku. U Tiff je tomu ale jinak, je nejdéle žijící osobou trpící touto chorobou.

Vzácná nemoc předčasného stárnutí byla diagnostikována celkem u 156 pacientů na celém světě a jednou z nich je Tiffany. Ta má ovšem obrovské štěstí, protože pacienti, u kterých se choroba projevila, nepřeklenou hranici věku 12 let. Příběh Tiff se podobá filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona, protože oba mají problém s rychle měnícím se tělem. Akorát Benjamin měl opačný problém a příliš rychle mládl.

I přesto, že její tělo stárne osmkrát rychleji než normálně, tak žije plnohodnotný život a je ve věku 41 let. Je to zázrak vzhledem k její zákeřné chorobě. O dojemném příběhu informoval britský Daily Mail.

Kvůli nemoci má Tiffany problémy se zuby, vypadávají jí vlasy, má srdeční potíže a váží pouhých 26 kg. Přes její zdravotní potíže se snaží žít normálně, jak nejvíce to jde. Cvičí jógu, vede uklízecí společnost a vyrábí svíčky.

Je to velká bojovnice, snímky statečné Tiffany najdete ve fotogalerii.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy