Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Únor 2019


ikona
KarelR
blackkklansmanblu-raydvdhalloweenprvni clovekupgradezly casy v el royalezrodila se hvezda
Šest (převážně) originálních pecek během pouhých osmadvaceti dní. Tohle vaši peněženku moc nepotěší... 

Jestli chcete důkaz, že byl loňský podzim plný dobrých filmů, tady ho máte. V únoru vyšlo na DVD a Blu-rayi hned několik říjnových kousků, jež se kromě divácké chvály dočkaly také pár Oscarů, a jejich společnost je málem ještě lepší. Jdeme na to!

BlacKkKlansman
Vychází: 6. února 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

BlacKkKlansman mi upřímně moc nesednul. Jak jsem však zjistil před Oscary, zbytek redakce mu svorně dává 8-9/10, takže tu rozhodně nemůže chybět. Retro komedie Spikea Lee, v níž se černý policista přidá ke Ku Klux Klanu, má mrazivě současné poselství a nikdo nemůže popřít, že je poslední půlhodina ohromně našlapaná. Já mám ale problém se vším, co silnému finiši předchází, jelikož se BlacKkKlansman až příliš rozkročil mezi žánry a nedokáže si vybrat, jestli je dramatem, thrillerem, společenskou satirou nebo černou komedií. Na těch 135 minut je pak málo vtipný i málo napínavý a... no prostě toho Oscara za scénář moc nechápu. Jak jsem však napsal výše - ostatní jsou náramně spokojení, takže Spikeově novince klidně dejte šanci. (6/10)

Halloween
Vychází: 20. února 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Nedávno jsem si poprvé vpálil klasický Halloween a hned po něm tohle pokračování a... jo, kvalita! Jako hororový neznaboh jsem asi nedocenil všechno, myersovské combo však rozhodně srší atmosférou a Jamie Lee Curtis po právu kraluje celému žánru. Trochu mě překvapilo, že David Gordon Green ve své "dvojce po letech" nevyzkoušel pár novějších triků. Jako osudové setkání po letech ale jeho sequel rozhodně funguje a vyndal bych z něj maximálně pár "nadbytečných" masakrů, aby to celé odsýpalo ještě o něco lépe. (7/10)

První člověk
Vychází: 13. února 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

První člověk si na Oscarech vybojoval sošku pro nejlepší triky. Škoda, že těch plešounů nebylo víc (minimálně zvukové kategorie by mu slušely úplně stejně), na černou ovci minulého podzimu to však vůbec není špatné. Nevím, natolik za neúspěch biografie Neila Armstronga může tupá kontroverze s vlajkou. Chabé stomilionové tržby ale Chazella určitě nepotěšily (La La Land dal 446 mega!) a je to velká škoda i proto, že se První člověk jednoduše povedl. Jak už jsem psal v recenzi, klidně bych trochu prostříhal linii s manželkou. Jinak jsme ale dostali správně vyhrocené drama se skvělými výlety do vesmíru, jež si snad na modrých discích sežene kupu nových diváků. (8/10)

Upgrade
Vychází: 6. února 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Logan Marshall-Green (aka Tom Hardy pro chudé) si loni zahrál ve sci-fi thrilleru, kde jeho paralyzované tělo ovládá supermoderní čip, a byl z toho malý žánrový klenot. Zatímco pravý Hardy drtil pokladny kin s Venomem, na (v jádru dost podobný) Upgrade moc lidí nepřišlo. Nespravedlnost? To si pište. Leigh Whannel totiž natočil pořádně drsný napínák s parádní akcí a skvělými zvraty, který ve svých 100 minutách šlape jako hodinky. Přesně takových filmů bychom do budoucna chtěli daleko víc! (8/10)

Zlý časy v El Royale
Vychází: 13. února 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Doufám, že Upgradeu všichni dáte šanci - a rovnou si k němu přihoďte Zlý časy v El Royale, které jsou podobnou originální peckou. Druhý režijní počin Drewa Goddarda (Chata v horách) je typickým příkladem filmu, jenž by dnes vůbec neměl vzniknout. Nikam totiž nechvátá a stojí na dialozích a hutné atmosféře, která se koncentruje okolo nevyzpytatelného hotelu a jeho nebezpečných hostů. Čím míň toho a Zlejch časejch v El Royale víte, tím nadšenější z nich budete, jelikož Goddard našel ideální balanc mezi tarantinovskou dialogovkou a napínavým thrillerem. Většinou tedy neodhadnete, kdo to za pár minut koupí z brokovnice, a... o tom to je, no ne?! (8/10)

Zrodila se hvězda
Vychází: 13. února 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

No a nakonec tu mám nejlepší film minulého roku (podle mě a Teda). Zrodila se hvězda je pohlcující hudební majstrštyk, jenž srší pravými emoci a servíruje vzletný příběh s přesahem do ultimátní deprese. Prakticky všichni tu dostali životní roli a dokáží v jedné scéně probudit absolutní radost, jen aby v další pořádně vyždímali vaše slzné kanálky. Výsledkem je tudíž unikátní biják, který se rodí jednou za pár let, a doteď mě mrzí, že se jeho oscarová pouť zastavila u nejlepší písně. Alespoň ten Sam Elliot to dostat mohl, krucinál! (9/10)

Dále v únoru vyšlo: 22. míle, Johnny English znovu zasahuje, Gauguin, Hlavní kandidát, Hovory s TGM, Peppermint: Anděl pomsty, Po čem muži touží, Půlnoční láska, Venom, Tvář, Žena

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace