Banes Motor České Budějovice
02.03.2019, Adam Pavlíček

DOR: CEB - ZDS 6:2 (1:0) - Dorost proti Žďáru vybojoval plný bodový zisk

Českobudějovičtí dorostenci se od 12:30 utkali na hlavní ledové ploše v Budvar aréně se Žďárem. V desáté minutě se dostali do vedení a po celý další průběh zápasu se jich příznivé skóre drželo. Svěřenci Radka Bělohlava tak vybojovali tři body a dařilo se jim také v nadstavbě, kterou ovládli. Za Motor se dvakrát trefil Alois Dubský.

V prvních okamžicích zápasu měly oba týmy poměrně dobré šance. Tou nejlepší disponoval Matyáš Fousek, který zachytil hostující přihrávku a ujel do šance. Z levého křídla ale zamířil mimo vzdálenější tyč. V desáté minutě se na levém křídle objevil Viktor Budík, který hostujícího brankáře překvapil střelou na bližší tyč. Na opačné straně pak nejvýrazněji zahrozil Petr Nerad, jenž ale z dobré pozice našel k zákroku připraveného Rostislava Slaninu. Ke konci úvodních dvaceti minut mohl Motor přidat druhou branku v přesilové hře, s několika dobrými pokusy si ale poradil buď brankář Čerbák, nebo jeho obrana.

Vedení českobudějovického týmu ve 28. minutě navýšil Alois Dubský. O pár chvil později už to ale bylo opět o jedinou branku. Za hostující trefu poprvé srovnal Robert Bačo. Oba týmy pak měly výhodu přesilové hry, nicméně na obou stranách zůstaly početní výhody bez využití. Důležitou trefu třináct vteřin před odchodem do kabin zaznamenal Tomáš Cibulka. Do poslední třetiny se tak šlo za stavu 4:2 z domácího pohledu.

Českobudějovickému celku se dnes jinak v přesilových hrách dařilo. Na začátku dalšího dějství se podrážením provinil hostující Kotrba, což nezůstalo bez potrestání, o které se přesnou trefou postaral Filip Petrásek. A pátý inkasovaný gól znamenal konec zápasu pro žďárského brankáře Čerbáka. Místo mezi třemi tyčemi za něj převzal Havlík. Jiskřičku naděje pro Žďárské vykřesal přesným zásahem Petr Nerad. Motor ale žádné drama v závěrečných minutách nepřipustil. Z větší vzdálenosti nejprve prostřelil mezi Havlíkovy betony Matouš Hail. Pátou, závěrečnou, branku pak přidal Radek Dub, k němuž se kotouč odrazil od horní tyčky.

I v nadstavbovém prodloužení měl domácí celek o něco navrch, což nakonec také potvrdil, když druhý gól v zápase na své konto přidal Alois Dubský. Svěřenci Radka Bělohlava tedy na svém ledě uhájili všechny čtyři body.

Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (České Budějovice): Odehráli jsme dobré utkání. Po celý průběh zápasu jsme byli lepší. Ve třetí třetině bylo z naší strany mnoho zbytečných faulů, nicméně 6:2 je spravedlivý výsledek. Co se týče prodloužení, jsme určitě rádi za bod navíc.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice