Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Moderní pětibojař Kuf začal sezonu druhým místem, v Káhiře nestačil jen na Aldžandje

Po dvou letech a počtvrté v kariéře se dostal moderní pětibojař Jan Kuf na stupně vítězů ve Světovém poháru. V Káhiře skončil mistr Evropy z roku 2016 druhý a úspěšně odstartoval novou sezonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuf načal pětibojařskou sezonu druhým místem v Káhiře

"Je vtipné, že se to povedlo zase v Egyptě, protože právě tady jsem byl na bedně ve svěťáku poprvé. Další rok jsem byl na stupních znovu a pak jsme sem dlouho na svěťák nejeli, až teď. A zase mám medaili. Na to, jak moc se sem vždycky netěším, tak tu závodím dobře," řekl Kuf.

Kuf prohrál jen s domácím osmnáctiletým Ahmadem Aldžandjem, který se z triumfu radoval v třetím závodu Světového poháru v kariéře. "Vyšlo to perfektně. Nevěděl jsem, co od toho čekat, protože to je první závod roku, a jsem druhý, což je úchvatné," radoval se Kuf. "Je dobré vědět, že jsme na správné cestě. Porazil jsem spoustu skvělých pětibojařů," dodal.

Závod rozjel devátým místem v šermu, v bazénu zaplaval třináctý čas. "Plaval jsem rychle," pochvaloval si. Na druhé místo se posunul díky nejlepšímu parkuru. "Měl jsem úžasného koně. To byl vlastně skoro nejpříjemnější zážitek z celého dne, když tedy nepočítám ten konec s medailí," smál se.

Do běhu se střelbou nastoupil se ztrátou 22 vteřin za Aldžandjem a soupeře marně naháněl, ale druhé místo bez problémů udržel. "Před finále jsme trochu dovážili pistoli, dokázal jsem ukočírovat nervy a nakonec jsem si střelil osobák," řekl. Ve Světovém poháru se dostal na "bednu" poprvé po bronzu v závodu v Římě v roce 2016.

Českým pětibojařům se v Káhiře daří. Před deseti lety tam slavil výhru ve Světovém poháru Ondřej Polívka, který tentokrát obsadil 35. místo. Martin Vlach doběhl do cíle dvanáctý a další český závodník ve finále David Kindl byl osmnáctý.

Závod SP v moderním pětiboji v Káhiře:

Muži: 1. Aldžandj (Eg.) 1465, 2. Kuf (ČR) 1448, 3. Kinderis (Lit.) 1435, ...12. Vlach 1406, 18. Kindl 1389, 35. Polívka (všichni ČR) 722.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články