Moderní pětibojař Kuf je po dvou letech na stupních vítězů, v Káhiře byl druhý

Moderní pětibojař Jan Kuf se po třech letech a počtvrté v kariéře dostal ve Světovém poháru na stupně vítězů. Mistr Evropy z roku 2016 dnes skončil druhý na úvod sezony v Káhiře, kde se mu nadmíru daří. V egyptské metropoli se radoval v SP ze stříbra také v roce 2015 a o rok dříve byl třetí.

Tento článek je více než rok starý.

Káhira (Aktualizováno: 21:24 2. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kuf

Jan Kuf | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Je vtipné, že se to povedlo zase v Egyptě, protože právě tady jsem byl na bedně ve svěťáku poprvé. Další rok jsem byl na stupních znovu a pak jsme sem dlouho na svěťák nejeli, až teď. A zase mám medaili. Na to, jak moc se sem vždycky netěším, tak tu závodím dobře,“ řekl Kuf v tiskové zprávě.

Kuf prohrál jen s domácím osmnáctiletým Ahmadem Aldžandjem, který se z triumfu radoval v třetím závodu Světového poháru v kariéře. "Vyšlo to perfektně. Nevěděl jsem, co od toho čekat, protože to je první závod roku, a jsem druhý, což je úchvatné," uvedl Kuf. „Je dobré vědět, že jsme na správné cestě. Porazil jsem spoustu skvělých pětibojařů,“ dodal.

Závod rozjel devátým místem v šermu a v bazénu měl třináctý čas. „Plaval jsem rychle,“ pochvaloval si. Na druhé místo se posunul díky nejlepšímu parkuru. „Měl jsem úžasného koně. To byl vlastně skoro nejpříjemnější zážitek z celého dne, když tedy nepočítám ten konec s medailí,“ smál se.

Do běhu se střelbou nastoupil se ztrátou 22 vteřin za Aldžandjem a soupeře marně naháněl, ale druhé místo bez problémů udržel. „Před finále jsme trochu dovážili pistoli, dokázal jsem ukočírovat nervy a nakonec jsem si střelil osobák,“ řekl. Ve Světovém poháru se dostal na pódium poprvé od bronzu v Římě v roce 2016.

Českým pětibojařům se v Káhiře daří. Před deseti lety tam slavil výhru ve Světovém poháru Ondřej Polívka, který tentokrát obsadil 35. místo. Martin Vlach doběhl do cíle dvanáctý a další český závodník ve finále David Kindl byl osmnáctý.

Závod SP v moderním pětiboji v Káhiře:
Muži: 1. Aldžandj (Eg.) 1465, 2. Kuf (ČR) 1448, 3. Kinderis (Lit.) 1435, ...12. Vlach 1406, 18. Kindl 1389, 35. Polívka (všichni ČR) 722.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme