2. 3. 2019 | Martina Nová

SPA - PCE 4:5sn - Junioři přestřelku neudolali

III/2, sobota 2. 3. 2019
Sparta - Pardubice SPA - PCE
Sparta: Škorpík – Klodner, Poizl, Krutil, Bláha, Pika (A), Havlín, Prchal – Prymula, Klimo, Schwamberger (C), Dani, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Arnošt, Gluzman, Čech (A), Vitouch.
Pardubice: Nečas (65. Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Bučko, Blažej (A), Jelínek, Mert – Rouha, Rozlílek (A), Antoníček, Koffer, Kostka, Chára, Matýs, Šír, Bucek, Trejbal, Tobiáš.
Branky a nahrávky: 18. Bláha (Schwamberger, Pšenička), 35. Pšenička (Schwamberge, Bláha), 44. Pšenička (Bláha, Schwamberger), 55. Pšenička (Poizl) – 9. Koffer (Chára), 33. Oliva (Bucek), 43. Kostka (Rozlílek, Bucek), 52. Matýs (Koffer, Mert), rozh. náj. Chára. Rozhodčí: Hornáček – Kučera, Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 56. Střely na branku: 50:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4, 4:7.
Sparťanští junioři se představili v druhém zápasu ve skupině o play off, tentokrát v Tipsport areně hostili pardubické Dynamo. I přes střeleckou převahu tahali za delší konec hosté. Čtyřikrát se Pražanům povedlo stáhnout jednobrankové manko, obrovskou měrou se o to zasloužil hattrick Ondřeje Pšeničky. Zápas dospěl do samostatných nájezdů, kde Spartě chybělo trocha štěstí v koncovce. Pražané tedy berou bod.

Komentář

Úvodem první třetiny měli navrch domácí, kteří začali dělat nepříjemnosti Nečasovi v pardubické svatyni. Svojí převahu mohli Pražané navýšit v přesilové hře, jenže vše mělo opačný efekt. Dynamo se dostalo do úniku a ve vlastním oslabení skóroval Filip Koffer. Pardubičtí se následně velmi osmělili a místy měli navrch výrazně oni.

Postupně se síly začaly vyrovnávat a k vidění byl opravdu atraktivní hokej. Sparta koncem prvního dějstí dostala možnost odčinit své zaváhání s předešlé přesilovky další hrou pět na čtyři. tentokrát už se zadařilo. Marek Blha vytáhl dělovku a Nečas se zakrytým výhledem na střelu nedosáhl – 1:1.


Druhá třetina měla o trochu menší náboj, naopak o dost více přibylo nedovolených zákroků. Druhý gól mohlo přidat Dynamo v trestném střílení, Jiří Bucek však neuspěl. Vedení se ale nakonec ujali znovu hosté po gólu Jana Olivy po návratu sparťana z trestné lavice – 1:2.

Nicméně Sparta opět dokázala srovnat krok. Dopomohla jim k tomu přesilová hra, kterou využil Ondřej Pšenička - 2:2. Konec druhého dějství domácí strávili hrou pět na čtyři, do vedení se jim ale nepovedlo jít.


Třetí třetina byla sice pomalejší než předešlé, nicméně k vidění byla pořádná přestřelka. Pardubičtí totiž využili přesilovou hru z úvodu dějství, mezi střelce se zapsal Martin kostka - 2:3. Rychlou odpověď však nalezl Ondřej Pšenička, který znovu srovnal skóre – 3:3.

Ve druhé polovině dějství měly Pardubice mírnou převahu a sparťané těžko hledali cestu dopředu. Z toho také vyplynul čtvrtý gól hostů, Ondřej Matýs skóroval na 4:3 pro Dynamo. Nicméně Ondřej Pšenička nedlouho poté zkompletoval hattrick a vynutil prodloužení.

Na začátku prodloužení měli převahu hosté, nicméně ke konci se váhy překlopily na stranu domácích a měli blíže k vítězství oni. Gól ale nepadl, a tak následují samostatné nájezdy. Tam kralovali zejména gólmani, tím šťastnějším byl Štěpán Vlk, který kapituloval jen jednou a nahradil svého dosud chytajícího kolegu. Vítězný nájezd si připsal Dominik Chára, nic příliš nevymýšlel, kotouč namířil přímo mezi betony a Škorpík nestihl zareagovat. Sparta tedy doma padla 4:5.

Ohlasy trenérů

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): "Moc se nám to dnes nepovedlo. Pardubice nehrály hokej, spíš jen vyhazovaly kotouče a my jsme jim k tomu dali ještě tři góly jako dárek, jednou ve vlastní přesilovce. Naštěstí kluci se vždycky dokázali zvednout a vyrovnat, i když dostávali takové góly. Na penalty nám střelci pohořeli, nepovedly se jim nájezdy."

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): "Byla to taková houpačka. Byl to vyrovnaný zápas, remíza tomu slušela. Máme výbornou první lajnu, která nám zajistila góly. Celkově od nás dobrý výkon a cenné dva body ze Sparty."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!

Čtyři sparťané zabojují o MS! Lídr juniorů jede