Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Zde je místo pro Vaši reklamu

Draci Šumperk vs Písek 5:1

03. března 2019 - 09:32

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Draci Šumperk vs Písek 5:1

Draci Šumperk vs IHC Písek zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

V sobotu 2. března Písek dvě třetiny trápil Draky, dokázal si vypracovat některé slibné pozice a v urputné obraně toho domácím moc nedovolil. Navíc skvěle opět zachytal brankář Martin Hauser. Prolomit střelecké trápení se podařilo až během přesilovky hostů. V ní totiž Písek chyboval, Draci se dostali do brejku a Dominik Pokorný po krásné souhře otevřel skóre zápasu. Klíčem k úspěchu se pak stal úvod třetí třetiny, kdy Šumperk zasadil bojovnému soupeři tři rychlé direkty. Draci míří k pondělní odvetě se zaslouženým vedením 1:0 v sérii. 

Branky a nahrávky: 25. Pokorný (Gewiese), 43. Drtil (Vorobjev), 44. Hroch (Antonov, Ostřanský), 46. Hroch (Ostřanský), 60. Ostřanský - 55. Sýbek (Hučko, Červinský). Rozhodčí: Blaha - Kučera, Blažek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 1126. Střely na branku: 48:37. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Šumperk: Polívka – Tolokonnikov, Mojžíš, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

Písek: Hauser – Turek, Suda, Parýzek, Červinský, Bílek, Houdek, Hanus – Hučko, Šuhaj, Sýbek, Polata, Tintěra, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, Novák

S napětím očekávali šumperští fanoušci vstup Draků do play-off 2019. A dlouho pak i rozhodující momentu úvodního čtvrtfinále.

Do něj hosté vstoupili s brankářem Martinem Hauserem, mágem, který vychytal Písku výhru proti Drakům v úvodním vzájemném duelu sezóny. A i tentokrát se mladý gólman činil.

Již v první minuě se dostal do střelecké příležitosti Dominik Pokorný, jenže jeho pokus Hauser vyrazil za branku. Zbytek třetiny pak hosté velmi úspěšně bránili, naopak hrozili z brejků. A v přesilovce během vyloučení Marka Halody i z palebných pozic. Jenže Polívka byl stejně jistý jako jeho protějšek. Ani Šumperk nevyužil své dvě přesilovky, tu druhou navíc zkrátil poté, co hrál chvíli v šesti.

Přesto nakonec Šumperk právě v přesilovce otevřel skóre. Ovšem v přesilovce Písku. Na trestnou lavici zamířil za podrážení Plášek a hosté obklíčili Draky. Jenže na modré chybovali, do brejku se rychle dostali Gewiese a Pokorný a právě Dominik Pokorný po krásné přihrávce od kapitána týmu již zakončoval do odkryté branky. Draci samozřejmě ožili, připsali si dalších několik šancí a Hauser se musel ohánět. Jenže druhý gól nepřicházel.

Šumperk se dočkal až v úvodu třetí třetiny a jeho nástup byl opravdu drtivý. V polovině třetí minuty se po tvrdém hitu u mantinelu těžce zvedal z ledu Tomáš Drtil, nakonec ale domácí obránce projel ještě celé kluziště na útočnou modrou. Tam dorazil právě včas, pro zpětnou přihrávku od Vorobjeva, kterou poté poslal přesnou ránou k tyči do sítě. O minutu a půl později přišla další nahrávka ruského útočníka na šumperského odchovance. Tentokrát nabíjel Vladimir Antonov a Daniel Hroch do podobných míst jako Drtil zvýšil již na 3:0. Náročně se bránící hosté inkasovali brzo počtvrté.

Draci Šumperk vs IHC Písek zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Milan Ostřanský nastoupil do zápasu od začátku třetí třetiny a již na předchozí brance se podílel druhou asistencí. Tentokrát mohl skórovat ve 46. minutě sám, ale Hauser jeho pokus vyrazil a Daniel Hroch se dostal k dorážce, ze které nezaváhal. Nápor Draků mohlo otupit vyloučení Vorobjeva, ale omyl. Šumperk i v oslabení hrozil, poté si sám svou aktivitou došel pro přesilovku pěti proti třem. Kdo ale čekal další příděl branek, byl zklamán. Domácí sice trefili zásluhou Gewiese břevno, ale to bylo vše.

Naopak to byl Písek, kdo v přesilovce skóroval. V 55. minutě se prosadil Jan Sýbek, jediný písecký pamětník osm let starých barážových bojů. V samotném závěru ještě zamířil na trestnou lavici Plášek a hosté to zkusili i v power-play, ale neuspěli. Naopak Milan Ostřanský poslal kotouč do prázdné branky, završil tak svůj vyvedený vpád do zápasu a Draci doma porazili Písek 5:1.

Draci Šumperk vs IHC Písek zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Draci Šumperk vs IHC Písek zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Série se stěhuje na jih Čech, kde soupeř již v aktuální sezóně dokázal Draky porazit. Ti to teď budou chtít rozhodně odčinit a vracet se domů s náskokem 2:0 na zápasy.

Řekli po zápasu:

Jozef Zavadil (trenér Draci Šumperk): „Je to velmi důležité vítězství. Play-off je zas jiná soutěž a Písek hrál velmi rozumně. Myslím, že takhle budou hrát i v pondělí doma. Nebylo to tak lehké, jak by mohl výsledek napovídat. Písek neměl dnes co ztratit. Kdyby se hostům podařilo za stavu 1:0 uhrát nějaký brejk, mohlo to vypadat jinak. Věřím, že se na pondělí dobře připravíme a zvládneme to.“

Václav Šrámek (asistent trenéra IHC Písek): „Z našeho pohledu si myslím, že jsme dostali zbytečný gól na 0:1. Dvě třetiny jsme odehráli perfektně, řekl bych. Bohužel jsme nevyužili některé důležité šance, nechali si z nervozity uskočit kotouč z hole. A pak rozhodly asi tři minuty ve třetí třetiny, kdy jsme byli chvíli nekoncentrovaní. A domácí rozhodli. Bohužel v závěru, když se objevila ještě jedna malá šance, jsme znovu padli na nervozitu. Myslím si ale, že prohra je vyšší než by asi měla reflektovat poměr na ledě. Naši mladí hráči tu trošku možná podlehli atmosféře, pro ně je to první play-off, často první sezóna za muže.“

Autor: red., Jaroslav Svoboda, zdroj foto: Draci Šumperk - V. Václavková

Fotogalerie

Draci Šumperk vs IHC Písek   zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.