"Generálky" v Indian Wells vyhráli Edmund a Golubicová

4. 3. 2019, 11:18
Aktuality 1
INDIAN WELLS - "Přípravné" turnaje před blížícím se prestižním podnikem BNP Paribas Open, který zaštiťuje akce ATP Masters 1000 a WTA Premier Mandatory, vyhráli Kyle Edmund a Viktorija Golubicová. Edmund ve finále hladce přehrál Andreje Rubljova, Golubicová po odvráceném mečbolu zdolala domácí Jennifer Bradyovou.
Profily hráčů
Kyle Edmund

Kyle Edmund loni v říjnu v hale v Antverpách získal svůj premiérový titul na ATP, ale na začátku letošní sezony se trápil se zraněním kolene a v Brisbane i na Australian Open skončil hned na prvním soupeři.

I proto se chtěl nejlepší britský tenista současnosti rozehrát na challengeru v Indian Wells, kde již za pár dní vypukne první letošní akce série Masters.

Čtyřiadvacetiletý Brit si i přes dva ztracené sety počínal suverénně a nakonec po vítězství 6-3 6-2 ve finále nad Andrejem Rubljovem potvrdil roli nasazené jedničky.

Aktuálně 23. hráč světa v utkání s o tři roky mladším Rubljovem nečelil jedinému brejkbolu, třikrát soupeři sebral servis a za pouhých 55 minut přebíral trofej pro vítěze.

• ATP CHALLENGER INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 162.480 eur
nedělní výsledky (3. 3. 2019)
• Dvouhra - finále •
Edmund (1-Brit.) - Rubljov (7-Rus.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Aragone/Giron (USA) - King/Reese (4-Barb./USA) 6-4 6-4


Na souběžně hrané akci WTA 125k triumfovala Viktorija Golubicová. Šestadvacetiletá Švýcarka po cestě do finále neztratila jediný set a v souboji o titul porazila 3-6 7-5 6-3 domácí naději Jennifer Bradyovou.

Golubicová přitom ve druhé sadě prohrávala už 3-5 a soupeřka měla za stavu 5-4 mečbol na vlastním podání. Švýcarská hráčka ovšem Američance nedovolila zápas ukončit a ve zbytku utkání měla navrch.

Golubicová se radovala z nejcennějšího triumfu od července 2016, kdy na domácí antuce ve Gstaadu získala svůj premiérový titul na okruhu WTA. Ještě dnes ji čeká první kolo kvalifikace na velkém podniku WTA Premier Mandatory, v němž ji vyzve česká tenistka Marie Bouzková.

Deblovou trofej vybojovala Kristýna Plíšková. Méně úspěšná z tenisových dvojčat, která ve dvouhře skončila ve čtvrtfinále na raketě turnajové jedničky Qiang Wang a dnes rovněž nastoupí k prvnímu kolu kvalifikace BNP Paribas Open, ovládla deblovou soutěž po boku Rusky Rodinové.

• WTA 125k INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 162.480 eur
nedělní výsledky (3. 3. 2019)
• Dvouhra - finále •
Golubicová (14-Švýc.) - Bradyová (USA) 3-6 7-5 6-3
• Čtyřhra - finále •
Kr. Plíšková/Rodinová (ČR/Rus.) - Townsendová/Wickmayerová (USA/Belg.) 7-6(7) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
horska.kraslice
Gratulace Viktoriji. Jsem zvědavá, jak se dokáže okamžitě přeladit na kvalifikaci. Kdyby nehrála s Maruškou, fandila bych jí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist