Liam Hewlett byl zpěvákův dlouholetý kamarád a současně zakládající člen kapely The Prodigy. Potvrdil, že příčinou zpěvákova úmrtí byla sebevražda.

„Je to pravda! Nemůžu vůbec uvěřit tomu, že to říkám, ale náš bratr Keith si o víkendu vzal svůj vlastní život. Jsem v šoku, ku*evsky nas*anej, zmatenej a zlomenej. Odpočívej v pokoji, brácho,“ napsal Hewlett na oficiálním profilu skupiny na instagramu.

V oficiálním prohlášení kapely pak znělo: „S největším šokem a smutkem vám oznamujeme smrt našeho bratra a nejlepšího kamaráda Keitha Flinta. Byl to skutečný průkopník, inovátor a legenda. Bude nám navždy chybět. Děkujeme, že respektujete soukromí všech, kterých se tato ztráta dotýká.“

Zpěvák Keith Flint dlouho bojoval se závislostí na alkoholu a drogách a trpěl silnými depresemi. V minulosti dokonce prohlásil, že jediný důvod, proč ještě nespáchal sebevraždu, je jeho šest psů, které miluje. 

„Jel jsem na koksu, trávě a hodně jsem chlastal. Dělal jsem třeba to, že jsem si vyrovnal různé prášky do řady a prostě jsem si je postupně bral až do doby, než jsem o sobě nevěděl,“ svěřil se Keith The Times.

Sebevražedné sklony přiznával zpěvák často. „Abych se zabil, na to bych ale potřeboval hodně prášků. A na to jsem byl moc zbabělej,“ prozradil v otevřeném rozhovoru. 

V dospívání Keith bojoval s dyslexií, nevycházel s otcem a ve škole nebyl schopný udržet pozornost, což vyústilo v jeho následné léčení u psychologů. V jeho nejčernějších obdobích se zavíral u sebe v pokoji, pustil si nahlas hudbu a bušil hlavou do zdi. „Vždycky jsem měl mentální problémy. Jsem neskutečně sebedestruktivní,“ práskl na sebe v rozhovoru pro The Times. 

V současné době žil s manželkou, Japonkou Mayumi Kaiovou, která se živila jako dýdžejka. S ní se usadil, odstěhoval na venkov a údajně se měl zbavit i závislosti. V době jeho smrti měla být ale ve své rodné zemi.

„Rádi chodíváme na piknik. Moje žena miluje náš dům, psy a vůbec všechna zvířata, která máme okolo nás. Jeleny, lišky... Je to prostě velmi nudné a 'nerock'n'rollové' o tom takhle mluvit,“ svěřil se Flint. 

Sociální sítě postupně zaplavují vzkazy více či méně slavných osobností, které zesnulému zpěvákovi vzdávají hold a vzpomínají na něj. „Bože, je tak smutné slyšet to o Keithovi, byl vždycky neskutečně zábavný a milý k Tomovi i ke mně, v době, když jsme společně začínali dělat show, dobrý chlap,“ reagoval na Flintovu smrt člen dua The Chemical Brothers, Ed Simons (48). 

VIDEO: Poslední záběry Prince (†57) před smrtí: Zpěvák se předávkoval opiáty

Fotogalerie
50 fotografií