Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Roubík, igelitový pytel, spalovna! Valerii (6) na Žižkově umučila babička, tvrdí policie

Roubík, igelitový pytel, spalovna! Valerii (6) na Žižkově umučila babička, tvrdí policie
Zdroj: Facebook.com, Policie
+ Dalších 5 fotografií
Dívka z Prahy
Kriminalisté jsou přesvědčeni, že šestiletou Valerii Kvasničkovou umučila na pražském Žižkově její babička Soňa Kvasničková (61). Žena je držena ve vazbě, bude velmi obtížné jí bestiální čin prokázat. Hrozí jí 20 let.

Pohřešovanou Valerii Kvasničkovou se nedaří najít. Podle policie za jejím zmizení stojí její babička Soňa Kvasničková. Soud v pondělí rozhodl, že žena zůstane další tři měsíce ve vazbě. Bude ale velmi složité prokázat, že dívku opravdu umučila. Chybí totiž tělo. A tak pořád existuje teoretická šance, že dívka někde žije.

Babička je obviněna z dlouhodobého týrání svých dvou vnoučat. Vedle Valerie měla Kvasničková také mučit jejího mladšího brášku. "K týrání, mnohdy i brutálnímu, používala mimo jiné roubík, aby poškozená nemohla křičet, a svazovala ji," uvedl pro web idnes.cz mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Kvasničkové byly děti svěřeny, když zemřel jejich biologický otec. Snacha se o děti nemohla starat, tak je dostala Kvasničková.

"Tahle je nejmladší, takže si mě už ani nepamatovala a zpočátku mě vůbec nechtěla poslouchat. Vůbec nejedla, bez dovolení šla a brala si bonbony. Chvíli trvalo, než se rozkoukala, než jsme si na sebe zvykly," řekla kdysi Kvasničková při rozhovoru s fotografem Tomášem Princem. Ten rodinu fotil, když je náhodně potkal na ulici. Tehdy to vypadalo, že děti našly nový domov.

Dnes ale Valerii není. Zmizela. Kriminalisté se domnívají, že babička Valerii zavraždila. Dívčino tělo mohlo například skončit v igelitovém pytli v popelnici a pak v peci spalovny komunálního odpadu. Důkazy ale policie v ruce nemá...

Kvasničková u soudu mlčí. Za vraždu jí hrozí 20 let. Za týrání dětí, opuštění vnučky a zpronevěru dávek jí hrozí maximálně 8 let. Policisté popsali, že babička Valerii přivazovala na záchodě a týrala ji hladem. Babička byla policisty zadržena dne 19. srpna 2018, když se chystala vycestovat z Česka. Co všechno o případu zmizelé vnučky ví a tají?

Naděje, že Valerie stále žije, ale ještě zcela nezhasla. Policie ji stále vede jako pohřešovanou, proto žádá veřejnost o pomoc. Pokud o dívence máte jakékoliv informace, určitě je předejte na lince 158.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy