Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vaculíkova penalta spasila Jihlavu, nezaváhali ani další favorité

Aspiranti na postup mezi elitu začali jarní část druhé nejvyšší soutěže vítězně. Vedoucí České Budějovice loupily po gólu Davida Ledeckého ve Vlašimi, třetí Hradec Králové zdolal před vlastními příznivci Sokolov 2:0 a v pondělní dohrávce uspěla také druhá Jihlava, která porazila Znojmo 2:1 zásluhou proměněného pokutového kopu Lukáše Vaculíka z 87. minuty.

Lukáš Vaculík z Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Čtvrtý Varnsdorf remizoval bez branek s pátými Padubicemi, které přenechaly své místo Ústí nad Labem, jež odvezlo tři body ze stadionu Třince. Sedmé Brno uspělo v Chrudimi (1:2), i když dohrávalo v deseti. 

Znojmo statečně vzdorovalo, ale raduje se Jihlava.

Vysočinu poslal do vedení už v sedmé minutě Jakub Petr, ke kterému se dostal míč ve vápně a domácí záložník ho bez váhání napálil do sítě. Hostům se nicméně povedlo před poločasovou pauzou vyrovnat zásluhou Tomáše Cihláře, jehož dalekonosná střela se otřela o Petra Bredu a zapadla do branky.

Právě Cihlář se ovšem stal v závěru smutným hrdinou zápasu, když mu hlavní rozhodčí odpískal faul na Stanislava Klobásu a Vaculík chladnokrevně proměněnou penaltou zajistil Jihlavě vítězství. To už hráli hosté deset minut v oslabení poté, co Igor Cukovič obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

O výhře Budějovic rozhodl Ledecký a vyšel tak lépe ze souboje nejlepších střelců druhé ligy. Jedenáctým gólem v sezoně si upevnil první místo v pořadí kanonýrů, před Hadaščokem z Vlašimi a Magerou z Brna má dvoubrankový náskok. Jihočeský celek navíc díky němu prodloužil sérii neporazitelnosti na šest zápasů.

Slavil také Hradec Králové, který si poradil 2:0 se Sokolovem. O góly Východočechů se postarali Vlkanova s Plašilem. Hradec díky nim drží třetí příčku, která jako poslední znamená účast v baráži, s náskokem tří bodů před Varnsdorfem, jenž pouze remizoval 0:0 s Pardubicemi.

Na vítězství Žižkova nad Prostějovem 4:1 se dvěma góly podílela posila z Liberce Elvis Mashike Sukisa, který měl původně hostovat ve vedoucích Českých Budějovicích, což odmítl a zamířil do Prahy. O zbývající branky domácích se postarali Jonas Auer a Jakub Urbanec. Za Prostějov v prvním poločase na 1:2 snížil Jan Vošahlík.

Fotbalisté Brna a Ústí se radovali venku

Brno prohrávalo od 14. minuty po gólu Daniela Vašulína, ale ještě před přestávkou vyrovnalo zásluhou Štepanovského. V 51. minutě zápas Zbrojovce zkomplikoval Jakub Přichystal, který dostal během dvou minut dvě žluté karty a byl vyloučen. Brno přesto dokázalo zvítězit, protože v závěru Štepanovský potrestal obrovskou chybu domácí obrany.

Zbrojovka se po nepovedeném závěru podzimu dočkala výhry po dvou porážkách a v neúplné tabulce jí patří sedmé místo se čtyřbodovým odstupem na postupové příčky. Chrudim, která vyhrála jen jeden z posledních sedmi zápasů, je o bod nad sestupovým pásmem.

Také ve druhém sobotním utkání uspěl hostující celek, Ústí nad Labem vyhrálo 2:1 v Třinci. Severočechům patří pátá příčka dva body za třetím Hradcem Králové. Třinec prohrál po pěti zápasech, z nichž čtyřikrát zvítězil, a je jedenáctý. 

Vítkovice otevřely jaro hubenou výhrou

Vítkovice oplatily Táborsku podzimní porážku 2:4 a stačil jim k tomu jediný gól. Už v osmé minutě proměnil první šanci zápasu Jiří Januška a zajistil domácím posun na osmé místo. Hosté jsou stále předposlední, před posledním Žižkovem navíc figurují už jen díky lepšímu skóre. 

17. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Znojmo 2:1 (1:1)
Branky: 7. Petr, 87. Vaculík z pen. - 35. Cihlář. Rozhodčí: Rejžek - Kotík, Vodrážka. ŽK: Chlumecký, Šulc, Zoubele - Helísek, Cukovič, Kučera, Teplý, Cihlář. ČK: 77. Cukovič. Diváci: 949.

Chrudim - Brno 1:2 (1:1) 
Branky: 14. Vašulín - 43. a 88. Štepanovský. Rozhodčí: Houdek - Šimáček, Pfeifer. ŽK: Lang, Krčál, Sulík - Kryštůfek, Přichystal, Sukup. ČK: 51. Přichystal. Diváci: 1620

Třinec - Ústí nad Labem 1:2 (0:2)
Branky: 57. Dedič - 12. a 20. Pimpara. Rozhodčí: Dubravský - Pochylý, Dohnálek. ŽK: Weber, Kušnír - Pimpara, Matějka, Miskovič, Nágl. Diváci: 475

Viktoria Žižkov - Prostějov 4:1 (3:1)
Branky: 12 z pen. a 25. Mashike Sukisa, 5. Auer, 62. Urbanec - 15. Vošahlík. Rozhodčí: Orel - Blažej, Dobrovolný. ŽK: Urbanec. Diváci: 1281

Vlašim - České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 16. Ledecký. Rozhodčí: Matějček - Kříž, Vaňkát. ŽK: Novotný, Šabanov, Janda, Kučera - Mareček, Čavoš, Ledecký. Diváci: 806.

Hradec Králové - Sokolov 2:0 (0:0)
Branky: 67. Vlkanova, 79. Plašil. Rozhodčí: Proske - Petřík, Leška. ŽK: Ottmar - Machek, Glaser, Ševčík. ČK: 88. Machek. Diváci: 1189.

Varnsdorf - Pardubice 0:0
Rozhodčí: Klíma - Fišer, Novák. ŽK: Richter (Varnsdorf). Diváci: 611. 

MFK Vítkovice - FC MAS Táborsko 1:0 (1:0)
Branka: 8. Januška. Rozhodčí: Lerch - Lakomý, Mojžíš. ŽK: Holiš, Matěj, Mišinský, Miker (všichni Vítkovice). Diváci: 500.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články