Zemřel Luke Perry, ikona jedné generace, které osud nedopřál oslovit tu další

Zemřel Luke Perry, ikona jedné generace, které osud nedopřál oslovit tu další
Beverly Hills 90210 | FOX
"Vždy jsem se cítil jako outsider. Ale dokázal jsem se identifikovat s lidmi z obrazovky. To způsobilo, že jsem chtěl být jedním z nich. Cítil jsem, že tam jednou skončím."
Luke Perry se narodil jako Coy Luther Perry III 11. října 1966. U filmu se pokoušel prosadit již počátkem devadesátých let, kdy si zahrál například ve filmové verzi Buffy, zabíječky upírů. Mělo jít o kousek, který mu nastartuje kariéru, ale nakonec z toho byl propadák. V roce 1990 tak Perry namísto kinosálů ovládl televizní obrazovky, když se v seriálu Beverly Hills 90210 ujal role Dylana. Okamžitě byl miláčkem davů, k velké kariéře to ale nevedlo.
Vyjma seriálového Beverly Hills se Perry pohyboval v projektech pochybné kvality a jen výjimečně dostal větší příležitost (jako například čestnou roli v Pátém elementu Luca Bessona). V poslední době se mu ale začalo dařit - hrál v netflixovském seriálu Riverdale a Quentin Tarantino ho obsadil do své očekávané novinky Once Upon a Time in Hollywood. Příští rok by se navíc vrátil v nové sérii Beverly Hills 90210, která chtěla oživit kultovní značku.
Na to už ale nedojde. Perry včera zemřel v nemocnici Kalifornii, když podlehl následkům mrtvice. Bylo mu pouhých 52 let. Další generace diváků tak již bohužel nedostane šanci Luka Perryho pořádně poznat. A je to velká škoda.
zemrel-luke-perry-ikona-jedne-generace-ktere-osud-nedopral-oslovit-tu-dalsi-1
zemrel-luke-perry-ikona-jedne-generace-ktere-osud-nedopral-oslovit-tu-dalsi