V bývalém Pražáku bude znovu restaurace. Otevře už na jaře
Historický dům v Jirkově v Kostelní č.p. 75, známým jako bývalá restaurace „Pražák”. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – V historickém domě v Jirkově v Kostelní č.p. 75, známým jako bývalá restaurace „Pražák“, se bude opět provozovat pohostinská činnost. Poté, co se z náměstí odstěhovala restaurace U Radnice, tak lidé získají novou možnost, kam si v centru města zajít na oběd. Informovala o tom jirkovská radnice.

Prostory převzal v únoru místní podnikatel, který ihned začal interiér restaurace a jídelny upravovat. Restaurace by se měla otevřít už na jaře. „Chce mít vše hotové už v dubnu, kdy předpokládá zahájení provozu. Jestli bude podávání obědů formou bufetu či jinak, nový nájemce ještě upřesní,“ informovala pověřená ředitelka společnosti Městská majetková Jirkov Marcela Vohnoutová.

Poslední velké opravy této restaurace a kuchyně o rozloze 230 metrů čtverečních proběhla před osmi lety. Bývalému „Pražáku“ se pak léta nedařilo. Po dokončení rekonstrukce tu první nájemce provozoval pohostinství do roku 2015 a jeho následovník jen necelý rok. Poslední nájemce skončil v listopadu 2018 po roce. Nynější provozovatel restauračních prostor má zkušenosti se závodním stravováním v DTS Vrbenský.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru