Nové teplické aquacentrum nabídne i houpací jeskyni a divokou řeku

  16:50
Kompletní rekonstrukce aquacentra, která v Teplicích probíhá od podzimu 2017, se pomalu blíží ke konci. Stavba za více než 300 milionů korun je hrazena z městského rozpočtu a hotová by měla být přesně za měsíc. Poté bude zahájen zkušební provoz, jehož součástí bude i částečná kolaudace.

Nové Aquacentrum Teplice. Bazény dostávají obklady, montuje se elektroinstalace, chystá se vnitřní výmalba. Otevřít se má aquacentrum v půli dubna. | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Termín dokončení stavby je 30. března. Pak nás čeká úklid, na který budeme potřebovat 10 až 14 dní. Pokud nedojde k žádné změně, první plavci se tedy do bazénů dostanou asi v polovině dubna,“ sdělil ředitel aquacentra Michael Paraska.

Z fotografií na sociálních sítích je vidět, jak se momentálně pracuje na vnitřcích bazénů, které dostávají blyštivé různobarevné obklady.

„Je to tak, v těchto dnech se dělají převážně obkladačské práce. Máme kompletně obložený kruhový bazén v rekreační části a v plavecké části původní haly jsou obložené stěny. Teď začneme pokládat dlažbu na dno bazénu. Obkládá se i původní brouzdaliště, nový plavecký bazén a tribuna u něj,“ vyjmenoval Paraska.

Dělníci se ale zaměřují i na elektroinstalaci a rozvody zdravotně-technické instalace, připravují montáž podhledů a svítidel, kompletují dveře do všech místností a věnují se výmalbě interiérů.

„Pracuje se na všech frontách,“ ujišťuje ředitel aquacentra, které se přestavbou promění na Dětský svět s moderními atrakcemi a vyhřívanou vodou. Ta bude mít od 28 do 33,5 stupně Celsia.

V původním kruhovém bazénu teď lidé najdou nový tobogan v modrožlutých barvách města.

„Je tam i houpací jeskyně a široká skluzavka s dojezdem, nechybí ani divoká řeka, masážní lavice, různé chrliče vody a brouzdaliště pro děti se skluzavkou a vodním hřibem. Vedle něj pak bude dětská sauna s ochlazovacím bazénkem,“ prozradil ředitel.

Původní cena stavby činila 295 milionů včetně DPH, už je ale jasné, že se mírně navýší.

„Od doby, kdy jsme začali stavět, došlo k navýšení o 9,5 milionu. Jestli to bude konečná cena, to se nyní špatně odhaduje,“ nechce Paraska předbíhat.

Autor: