Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

V prostorách archivu začala výstava obrazů Zdeňka Goly

Výběr z díla – tak se jmenuje nová výstava mladoboleslavského výtvarníka Zdeňka Goly, která je od úterý 5. března 2019 přístupná v prostorách výstavního sálu Státního okresního archivu na hradě v Mladé Boleslavi.
Vernisáž výstavy z díla Zdeňka Goly. Foto Zdeněk Kolín
Vernisáž výstavy z díla Zdeňka Goly. Foto Zdeněk Kolín
 

 
 
Výstava byla připravena ve spolupráci se Společností Mikuláše Klaudiána. Vystavený soubor grafických prací obsahuje průřez Golovou tvorbou napříč různými výtvarnými technikami. Autorovou inspirací byla příroda, nejčastěji z oblasti českého ráje, Šumavy, Jizerských hor, ale i z Vysokých Tater. Oblíbenost tvorby Zdeňka Goly potvrdil zcela zaplněný výstavní sál během vernisáže, kterou provázela Zdeňka Kuhnová. Hudební doprovod obstaralo pěvecké 4 trio, a o svém přátelství se Zdeňkem Golou a o vztahu k jeho tvorbě promluvili Luděk Beneš a Pavel Kverek.

Zdeněk Gola se narodil v roce 1941 v Janovicích u Frýdku-Místku. Absolvoval soukromá výtvarná školení u J. Navrátila a profesora Vochaly. Pro jeho tvorbu je typická pestrost – od klasické krajinomalby až po geometrické experimenty a surrealistickou interpretaci prostorových útvarů technikou dekalku. Je členem Skupiny mladoboleslavských výtvarníků, aktivně působí ve Společností Mikuláše Klaudiána.

Výstava Výběr z díla je otevřena do 26. dubna 2019.
 

Výstava Zdeňky Goly - foto Zdeněk Kolín

 
Zveřejnil: Bohumil Horáček
Vytvořeno / změněno: 6.3.2019 / 6.3.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1230
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém