Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vidíte podobu? Takhle vypadá dabér Luka Perryho (†52) z Beverly Hills 90210!

Luke Perry a jeho český hlas Filip Jančík
Zdroj: Facebook, reprofoto iDnes.cz
+ Dalších 63 fotografií
SMRT DYLANA
Celé generace diváků vnímaly tragicky zesnulého amerického herce Luka Perryho (†52) hlavně ve spojení s hlasem českého dabéra Filipa Jančíka. Redakce eXtra.cz s ním o smrti představitele Dylana z Beverly Hills 90210 mluvila. Co nám řekl a jak vlastně vypadá?

Perryho postupně namlouvala velká spousta herců. Když se ale vybaví jméno Dylana, drtivá většina tuzemských diváků si ho spojí právě s hlasem Filipa Jančíka (44). Ten ho ostatně daboval spolehlivě ze všech nejčastěji.

„Že zemřel, to pro mě byla nečekaná zpráva. Luke Perry byl mladý. Člověk pak vidí, že se nám každému může stát kdykoli cokoli,“ říká Filip. Nějaké silnější citové pouto si však k americkému herci nevytvořil.

„Nemohu říct, že bych Luka Perryho nějak zásadně vnímal. Těch lidí, které jsem za třicet let daboval, byly mraky. Ale Beverly Hills 90210 byl ve své době specifický seriál. Byla to soap opera ze studentského prostředí, pro nás všechny v devadesátých letech to bylo něco nového. Ale docela jsem se divil, že ještě větší úspěch nezaznamenal následující seriál Melrose Place, který navazoval vysokoškolským prostředím a vstupem do dospělého života,“ prozradil eXtra.cz Jančík.

Ten postavu Dylana namluvil ve většině řad Beverly Hills 90210, v první sérii ale chyběl.

Přebral roli Zounarovi

Martin Zounar Dylana daboval v první sérii pro Českou televizi. Ta následně nekoupila další řady. Když se připravovalo české znění pokračování, Martin i Sabina Laurinová zrovna odjížděli na dovolenou, takže je museli přeobsadit. A tak jsem se k seriálu dostal i já,“ vysvětluje Filip Jančík.

Ten uznává, že z dnešního pohledu seriál vypadá archaicky, ale ve své době měl obrovské množství fanoušků.

„Tenkrát jsme s herci prožívali jakési spojení. Jako se holky chodily dívat na Bohdana Tůmu, když dělal Jasona Priestleyho neboli Brandona, tak já je zajímal kvůli Dylanovi. A druhá tehdejší oblíbená postava byl Cody z Kroku za krokem. To jsou figury, které mě provází dodneška. Naše generace je dobře zná,“ dodal oblíbený dabér s poměrně klidným a konejšivým hlasem.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy