Watchmen (Strážci)
77/100 - 76×

Watchmen(Strážci)

Jeden z nejuznávanějších komiksů všech dob popisuje alternativní realitu osmdesátých let, kde hrozí válka supervelmocí. Jedinou nadějí se zdá být parta superhrdinů. Jenže ti řeší svoje vlastní problémy. V roce 2009 vznikl na motivy komiksu i úspěšný velkofilm režiséra Zacka Snydera.

USA | 2019 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | HBO | 60 minut
žánr
Drama, Komiksový, Sci-fi
hrají
Billy Crudup (Dr. Manhattan), Malin Akerman (Hedvábný přízrak), Jeffrey Dean Morgan (Komediant), Matthew Goode (mladší Ozymandias), Patrick Wilson (Sůva), Jeremy Irons (starší Ozymandias), Regina King (Angela Abar)

Snímek Watchmen slaví deset let, jak to vypadá se seriálem?

Snímek Watchmen slaví deset let, jak to vypadá se seriálem?

Zní to skoro neuvěřitelně, ale dnes je tomu již deset let, co do kin vpadl snímek Watchmen od režiséra Zacka Snydera. Připomeňme si tento kultovní film a podívejme se, co slavnou ságu čeká v budoucnu.

11 0
6.3.2019

Film Watchmen debutoval v amerických kinech 6. března 2009 a na plátna se dostal po více než dvacetiletém produkčním pekle. Snímek osobitého režiséra Zacka Snydera sice nekraloval v tržbách, mnoho fanoušků však zaujal fantastickou adaptací kultovního Mooreova komiksu a hlavním hercům pomohl ve vstupu do velkého světa. Sám Moore se však o filmu rozhodně nevyjádřil v superlativech a odmítl být uveden v titulcích.

Watchmenům je už deset let. Foto: Warner Bros.

Je paradoxní, že hlavní představitelé se později objevili v několika rolích v dnes již neexistujícím DCEU. Jeffrey Dean Morgan si po Komediantovi zahrál Thomase Waynea, Billy Crudup vyměnil Dr. Manhattana za Henryho Allena a největší stopu v novém DC vesmíru rozhodně zanechal ex-Sůva Patrick Wilson, který loni potrápil Aquamana jako Ocean Master.

Patrick Wilson se loni ukázal v Aquamanovi. Foto: Warner Bros.

Deset let po úspěšném filmu pak HBO chystá seriálovou adaptaci kultovního grafického románu, o kterou se postará Damon Lindelof (Lost, The Leftovers), a přesuneme se do současného světa. O datu premiéry zatím nevíme vůbec nic, seriál by však měl debutovat už tento rok a v první sérii uvidíme deset dílů. Hlavní roli Ozymandise si střihne Jeremy Irons a vedle něj uvidíme i další dva držitele Oscara, jmenovitě Reginu King coby policistku Angelu Abar a Louise Gossetta Jr. jako starého mudrce předpovídajícího návrat superhrdinů. Vedle těchto hvězd se objeví i Yahya Abdul-Mateen II či Tim Blake Nelson. Doufejme, že seriál alespoň v něčem napodobí knihu či jubilejní film.

Jeremy Irons je pro roli Ozymandiase zajímavou volbu. Foto: HBO

Těšíte se na nové zpracování Watchmen?

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Nepřehlédněte

Jeremy Irons ztvární Ozymandiase

Jeremy Irons ztvární Ozymandiase

Seriál Watchmen se již brzy představí na obrazovkách stanice HBO a již nějakou dobu víme, že jednu z hlavních rolí ztvární legendární Jeremy Irons. Nyní bylo odhaleno, že si zahraje slavného záporáka.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama