Společnost Precision for Medicine získala přední technologii umělé inteligence, významně rozšiřuje cloudovou integraci multi-omických dat a informatickou platformu QuartzBio(TM)

MOŽNOSTI UMĚLÉ INTELIGENCE POSKYTUJÍ KLIENTŮM INTUITIVNÍ, INTERPRETABILNÍ A INTERAKTIVNÍ BIOMARKEROVÉ MODELY

Společnost Precision for Medicine, součást skupiny Precision Medicine Group, dnes oznámila akvizici společnosti SimplicityBio, čímž získala umělou inteligenci k platformě QuatzBio(TM) pro integraci multi-omických dat a informatické platformě. Přidání umělé inteligence k platformě QuartzBio poskytuje klientům společnosti Precision nejrobustnější a nejsofistikovanější komplexní řešení pro výzvu „velkých dat", jejichž využití je důležité při vývoji léků s biomarkery, a podporuje jejich poslání maximalizovat hodnotu a užitečnost biomarkerových dat získaných v průběhu klinických testů.

Biomarkery jsou stále častěji v popředí přesné medicíny a jsou zásadní pro předvídání a porozumění klinických výsledků v různých léčbách a u různých populací. Nicméně růst počtu biomarkerových dat představuje obrovskou výzvu pro týmy, které musí zpracovat a integrovat datové soubory složené z desítek miliónů údajů z mnoha laboratoří, které byly vygenerovány různými typy testů. Platforma QuartzBio dramaticky urychluje harmonizaci a organizaci těchto složitých datových toků do zpracovatelných integrovaných sad v rámci všech technologií „omics" a klinických informací.

Adaptace umělé inteligence společností SimplicityBio, původně vyvinutá na švýcarské univerzitě HEIG-VD s počátečním využitím v průmyslu, využívá jedinečný multiomický agnostický přístup k odhalení nových kombinací biomarkerů s využitím různých toků dat. Jako proprietární technologie společnosti SimplicityBio byly algoritmy založené na AI rozsáhle využívány při vývoji složitých multiomických postupů a byly předmětem zveřejněného vědeckého výzkumu na téma využití umělé inteligence pro hodnocení biomarkerů. Společnosti SimplicityBio zajistily přední pozici v rámci vznikající zdravotnické oblasti spojené s umělou inteligencí. SimplicityBio je také zakládajícím a současným členem představenstva Aliance pro umělou inteligenci ve zdravotnictví (AAIH), globální advokační organizace zaměřené na umožnění pokroku a využívání umělé inteligence ve zdravotnictví.

Kombinace systémů QuartzBio a SimplicityBio znamená, že organizace mají poprvé přístup ke svým úplným multiomickým datům (např. genomickým, transkriptomickým, proteomickým, průtokové cytometrii) v reálném čase a mohou činit informovaná rozhodnutí v průběhu testování. Rozšíření analytické platformy společnosti SimplicityBio o umělou inteligenci umožňuje klientům bezproblémově zkoumat vlastnosti odvozené umělou inteligencí v rámci těchto integrovaných omických a klinických dat a zkoumat výstupy pomocí intuitivního, interpretabilního, interaktivního a bezpečného způsobu. Tato zpracovatelná data povedou ke komplexnějšímu pochopení mechanismů onemocnění, k objevování léků, k pokročilé identifikaci biomarkerů, ke stratifikaci pacientů, alternativnímu využití léků - a nakonec k účinnější léčbě a k lepším výsledkům u pacientů.

V komentáři na téma důležitosti využití umělé inteligence v rámci pokročilé biomarkerové informatiky Chad Clark, prezident společnosti Precision for Medicine, uvedl: „Jsme nadšeni z rozšíření naší informační platformy QuartzBio o adaptaci AI společnosti SimplicityBio." Integrace našeho předního zpracování multiomických dat a schopnosti harmonizace dat s osvědčenými analytickými nástroji umělé inteligence je na trhu opravdu jedinečná a umožňuje nám nabízet bezkonkurenční řešení pro naše biofarmaceutické klienty."

Matthew Hall, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti SimplicityBio, dodává: „Adaptace umělé inteligence je dobrá jen natolik, nakolik dobré jsou údaje, na které ji můžeme aplikovat. Spojení se společností Precision for Medicine a integrace algoritmů AI s platformou QuartzBio je pro naše zákazníky a průmysl obrovským krokem vpřed, protože množství a složitost multiomických dat vzrůstá."

O společnosti Precision for Medicine

Společnost Precision for Medicine je první organizací zaměřenou na klinický vývoj biomarkerů, která podporuje vědecké společnosti ve využívání biomarkerů, které jsou nezbytné pro hledání přesnější a efektivnější léčby pacientů. Společnost Precision v klinickém výzkumu aplikuje nové biomarkerové postupy, které využívají nejnovější poznatky v oblasti vědy a technologie. Integrace multiomických dat QuartzBio společnosti Precision for Medicine a její informační platforma umožňují vědeckým společnostem objevovat skryté podskupiny pacientů, kteří budou z dané terapie těžit nejvíce a kteří přinášejí prostředky pro skutečně personalizovanou medicínu. Precision for Medicine je součástí skupiny Precision Medicine Group s více než 1 800 zaměstnanci ve 30 pobočkách v USA, Kanadě a Evropě. Pro více informací navštivte webové stránky quartz.bio.

O platformě společnosti SimplicityBio

Platforma společnosti SimplicityBio využívá vlastní technologii založenou na strojovém učení, která analyzuje toky biologických, klinických a digitálních dat pro získání znalostí a poznatků, jež mohou vést k porozumění mechanismu onemocnění, zjišťování cílů léčiv, identifikaci biomarkerů, stratifikaci pacientů a alternativnímu využití léků. Další informace naleznete na webových stránkách simplicitybio.com.

Kontakt pro média :

Louis Landon, Precision Medicine Group

310-984-7707

louis.landon@precisionformedicine.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/348789/precisioneffect_Logo.jpg

Klíčová slova USA-zdraví-věda-počítače-Precision for Medicine

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
IT, telekomunikace
Věda, vzdělávání a školství
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.