VIDEO: S vodou protékají zbytečně tisíce korun. Můžete to změnit
Jak ušetřit za vodu i polovinu nákladů?
Zajímavosti

ČR - Pitná voda opět zdražila a čím dál víc lidí řeší, jak snížit své výdaje za vodu. Řešení přichází z České republiky.

„Zkroťte nám účty za vodu, tu nám levněji jako plyn či elektřinu žádný dodavatel nedá!“ vyzvala Miroslava Dvořáčka jedna jeho spokojená zákaznice, když před lety pracoval na Slovensku na trhu s energiemi. Ta žádost jej natolik zaujala, že se o možnosti ušetřit za vodu začal intenzivně zajímat. Dostupné výrobky na trhu jej nepřesvědčily stoprocentně, nakonec vyjel do zahraničí, aby získal potřebné know how a ještě ho vylepšil. „Když jsem se vrátil, rozjel jsem výrobu na Slovensku a nechal jsem si patentovat několik zlepšení,“ potvrzuje mladý muž, který pochází z Teplic a na sever Čech se vrátil i s rodinou, kterou si založil na Slovensku.

Perlátory značky Eco Water Saving jsou atestované jak pro český, tak pro slovenský trh a EU. Proč si pořídit výrobek firmy FLEX SMILE s. r. o., když na trhu lze sehnat i jiné? „Lidé si neuvědomují, že pro použití perlátoru je důležitý průtok vody kohoutkem. Laik nepozná, jestli je průtok vody dostatečný na použití perlátoru, jestli postačí čtyřlitrový, nebo je naopak zapotřebí šestilitrový. Když použijete menší, než je nutné, vodovodní baterie se může roztrhnout nebo poškodit. Když použijete větší, zbytečně kohoutkem protéká stále více vody, než je nutné,“ vysvětluje Miroslav Dvořáček.

Video srovnání

https://www.youtube.com/watch?v=MkE6fLlmeKk

Dalším plusem je certifikovaný antivápenatý systém. „Je důležité si tento systém neplést se změkčovačem vody. Perlátor je jemné sítko, které vodu více provzdušní. Kamínky obsažené ve vodě jím neprojdou. Je tedy třeba jednou za čas perlátor sejmout a vyklepat, vodní kámen se ale na sítku trvale neusazuje,“ vysvětluje Dvořáček. Garantovaná životnost perlátoru je deset let. „To mě zaujalo, koupila jsem si obyčejný perlátor ve stavebním marketu a po půl roce jsem ho mohla vyhodit, byl zanešený, potažený vodním kamenem a vůbec to nešlo dolů. Tentokrát zvolím raději kvalitnější výrobek,“ uvažuje Eva Hladká.

0603water2

V domácnosti si dokáže po instruktáži každý vyčistit perlátor sám, do firem a institucí jezdí pracovníci firmy na servis zdarma. „Firmy a veřejné instituce totiž ve většině případů volí perlátor Antivandal s pojistkou proti odcizení,“ podotýká Dvořáček a dodává, že bez speciálního klíče nelze zařízení sejmout. Vodu díky jeho vychytávce šetří například Vysoká škola finanční a správní, Mateřská škola Bystřany, Hotel Plaza v Šanově a další firmy a školská zařízení. Na Slovensku např. Bratislavský samosprávny kraj či nemocnice, polikliniky i Bratislava Hotel. U nás spolupracuje s Oblastními charitami, nemocnicemi a velkými výrobnami, jmenuje například AGC.

„Systém jsem opravdu našel díky naslouchání požadavku klientů. Když člověk najde systém a produkt, který je pro lidi finančně dostupný a ještě jim to ušetří, tak už byla otázka času expandovat do okolních států. Naše produkty zastřešují nejen Slovensko, ale i Maďarsko a teď už i Českou republiku,“ uvedl.

Vize je expandovat do Německa a Chorvatska. Eco produkty budou více žádány na trhu s úsporou vody či sanitárních produktech, říká Miroslav Dvořáček.

0603water

Málokdo si uvědomí, že při úspoře vody, která se s perlátory Eco Water Saving pohybuje mezi 50 až 70 %, se šetří i ohřev teplé vody. „Na běžnou hygienu nemusí kohoutkem protéct deset litrů vody, naprosto stačí čtyři litry. Čím míň proteče, tím méně vody se musí ohřívat,“ dodává Dvořáček. Na webu zde jsou k vidění i další produkty, které ušetří vaše náklady za vodu, například například sprchový regulátor.

„Na závěr bych dodal, že naše firma zajišťuje bezplatně změření a nastavení průtoku vody,“ dodal. Zákazník se sám rozhodne, jaký produkt si zakoupí. Vše vidí osobně a nekupuje „zajíce v pytli“.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru