7. března 2019 • 02:17

SESTŘIHY: PSG - United 1:3, Porto - AS Řím 3:1 po pr. Klíčovou roli sehrál VAR

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United překvapivě postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. "Rudí ďáblové" v osmifinálové odvetě na hřišti Paris St. Germain zvítězili 3:1 a smazali ztrátu 0:2 z úvodního domácího zápasu, což se ještě nikomu v historii elitní soutěže nepovedlo. Zápas rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Marcus Rashford z penalty po přezkoumání videa. Mezi nejlepší osmičku se dostalo i Porto, které doma porazilo loňského semifinalistu AS Řím 3:1 po prodloužení. Zápas ve 117. minutě rozhodl Alex Telles z penalty. Závěr za hosty odehrál střídající reprezentační útočník Patrik Schick.



V prvním poločase se v Parku princů dvakrát trefil Romelu Lukaku , za PSG vyrovnal Juan Bernat. V dramatickém závěru zahrál Presnel Kimpembe rukou a hlavní sudí Damir Skomina po konzultaci s videorozhodčím nařídil pro United pokutový kop, s nímž si poradil Rashford. Manchesterský tým si zahraje čtvrtfinále LM po pěti letech.

V Portu na vedoucí gól domácího Tiquinha Soarese ještě před pauzou odpověděl z pokutového kopu Daniele De Rossi. Krátce po změně stran Portu vrátil vedení Moussa Marega a dorovnal výsledek z prvního duelu v Římě. Těsně před koncem druhé části prodloužení Alessandro Florenzi v šestnáctce stáhnul Fernanda a rozhodčí Cüneyt Cakir rovněž po zhlédnutí videa nařídil pro portugalský tým penaltu, s níž si poradil Telles. Porto je ve čtvrtfinále poprvé od roku 2015.

United, kterým chybělo devět zraněných hráčů a disciplinárně potrestaný záložník Pogba , začali výborně. Už ve druhé minutě Kehrer nepovedenou zpětnou přihrávkou vyslal do úniku Lukaka, belgický útočník udělal kličku brankáři Buffonovi a otevřel skóre.

Nadšený trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer po postupu přes PSG
Nadšený trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer po postupu přes PSG

Pařížany rychlý inkasovaný gól nepoložil a už za deset minut vyrovnal Bernat, jemuž před odkrytou branku ideálně nahrál Mbappé.

Domácí pak kontrolovali hru a vytvářeli si další příležitosti, přesto ve 30. minutě znovu udeřili "Rudí ďáblové". Velkou chybu tentokrát předvedl italský veterán Buffon. Jednačtyřicetiletý gólman neudržel Rashfordovu dalekonosnou střelu a Lukaku míč zblízka dorazil do branky.

Hráči PSG začali druhý poločas tlakem a Di María v 56. minutě skóroval, gól však neplatil kvůli ofsajdu bývalého záložníka United. Francouzští šampioni poté působili hodně nervózně a nepřidali pojistku, nejblíže byl v 84. minutě Bernat, který po Mbappého průniku trefil tyčku.

Závěr utkání patřil hostům. Pevné nervy udržel Rashford, i když kopal první soutěžní penaltu za United. Zmražení Pařížané už se v dlouhém nastavení na odpověď nezmohli a připomněli dva roky staré osmifinále s Barcelonou, v němž ztratili domácí náskok 4:0 a po debaklu 1:6 vypadli.

Porto začalo aktivněji. Po několika neproměněných šancích se domácí už mohli radovat ve 29. minutě, když akci Corony a Maregy zblízka zakončil nepokrytý Soares.

Římané vyrovnali ve 37. minutě. Militao v pokutovém území fauloval Perottiho a nařízenou penaltu proměnil De Rossi. Kapitán hostů se však zranil a těsně před pauzou musel střídat.

Portugalští šampioni vstoupili lépe i do druhé půle. V 52. minutě si na centr Corony naběhl Marega a obrana AS ho nechala zakončit úplně samotného. Reprezentant Mali skóroval v šestém zápase LM po sobě.

Domácí byli ve zbytku utkání i v prodloužení aktivnější, což se jim vyplatilo těsně před koncem. Po Tellesově proměněné penaltě chtěli pokutový kop také Římané, ale Schickův pád ve vápně rozhodčí Cakir po konzultaci s videorozhodčím jako faul neposoudil.

SESTŘIH LM: PSG - United 1:3. Po zásahu VAR vystřelil hostům postup z penalty Rashford
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Porto - AS Řím 3:1 po prodl. Domácí poslal do čtvrtfinále z penalty Telles
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12. Bernat

Hosté: 2. R. Lukaku, 30. R. Lukaku, 90+4. Rashford

Sestavy

Domácí: Buffon – Kehrer (70. Paredes), Silva (C), Kimpembe, Bernat – Verratti, Marquinhos – Dani Alves (90+5. Cavani), Draxler (70. Meunier), Di María – Mbappé.

Hosté: de Gea – Lindelöf, Bailly (36. Dalot), Smalling, Shaw – Young (C) (87. Greenwood), McTominay, Fred – Pereira (80. Chong), R. Lukaku, Rashford.

Náhradníci

Domácí: Aréola, Paredes, Cavani, Meunier, Choupo-Moting, Kurzawa, Dagba

Hosté: Romero, Rojo, Dalot, Garner, Chong, Gomes, Greenwood

Karty

Domácí: Di María, Paredes, Marquinhos

Hosté: Shaw

Rozhodčí

Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (všichni SLV)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Návštěva

47 441 diváků

Góly

Domácí: 26. Tiquinho Soares, 52. Marega, 117. Telles

Hosté: 37. De Rossi

Sestavy

Domácí: Casillas – Militao (103. Maxi Pereira), Felipe, Pepe, Telles – J. M. Corona (69. Brahimi), H Herrera (C), Danilo, Otávio (94. Hernâni) – Marega, Tiquinho Soares (78. Fernando).

Hosté: Olsen – Juan Jesus, Manolas, Marcano (77. Cristante) – Karsdorp (55. Florenzi), N'Zonzi, De Rossi (C) (45+4. Lorenzo Pellegrini, 96. Schick), Kolarov – Zaniolo, Perotti – Džeko.

Náhradníci

Domácí: Pereira, Hernâni, Brahimi, Torres, López, Vaná, Fernando

Hosté: Cristante, Pellegrini, Schick, Santon, Florenzi, Mirante, El Shaarawy

Karty

Domácí: H Herrera, Danilo, Pepe, Telles

Hosté: Zaniolo, Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Florenzi

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun (všichni TUR)

Stadion

Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků)

Návštěva

49029 diváků

SESTŘIH LM: Real Madrid - Ajax Amsterdam 1:4. Šampion vypadl po překvapivém debaklu
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Dortmund - Tottenham 0:1. Spurs si v klidu pojistili postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud