Satoranský sahal v NBA po triple doublu, LeBron James překonal Michaela Jordana

Český basketbalista Tomáš Satoranský sahal v NBA po svém druhém triple doublu. Washingtonu pomohl zvítězit 132:123 nad Dallasem 14 body, osmi doskoky a 11 asistencemi. Historické tabulky opět přepisoval LeBron James, který sice 31 body neodvrátil prohru Los Angeles Lakers 99:115 s Denverem, ale v počtu bodů v kariéře se dostal před legendu Michaela Jordana, se kterým bývá často srovnáván.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Washington nutně potřeboval zvítězit, aby držel naději na play-off, ale v první čtvrtině prohrával už o 13 bodů. Ještě do poločasu se ale sebral a srovnal krok. Rozhodující moment přišel osm minut před koncem, kdy Dallas vedl o tři body, ale Satoranský čtyřmi body v řadě vrátil domácím vedení, následně nahrál na trojku Trevoru Arizovi a Wizards už výhru nepustili.

Obhájci titulu Golden State Warriors prohráli v NBA čtvrtý zápas ze šesti, Boston je porazil 128:95

Číst článek

Basketbalisté Washingtonu vyhráli tři z posledních čtyř zápasů, ale stále jsou ve Východní konferenci jedenáctí se ztrátou tří výher na deváté Orlando a osmé Miami, které zvítězilo 91:84 nad Charlotte. „Náš cíl je dostat se do play-off. Dokud bude šance, musíme se o ni rvát,“ řekl Bradley Beal, který byl s 30 body nejlepším střelcem Washingtonu. Za Dallas dal 31 bodů hvězdný nováček Luka Dončić.

Lakers se trápí a prohráli počtvrté za sebou. Další ztrátu neodvrátilo ani 31 bodů Jamese, kterého může těšit alespoň to, že už v NBA nasbíral 32.311 bodů a překonal na čtvrtém místě historických tabulek Jordana (32.292 bodů). Před Jamesem jsou už jen Kobe Bryant (33.643), Karl Malone (36.928) a Kareem Abdul-Jabbar (38.387).

Poté, co James ve druhé čtvrtině Jordana překonal, vzali si Lakers time out a celá hala čtyřiatřicetileté hvězdě zatleskala ve stoje. „Během dětství jsem obdivoval Jordana jako nejlepšího hráče všech dob. Pokořit tento milník je pro mě velká čest,“ řekl James, který k tomu potřeboval 1190 zápasů. Jordan to stihl za 1072 duelů.

Donovan Mitchell dovedl 46 body Utah k výhře nad nejlepším týmem NBA Milwaukee

Číst článek

Zach LaVine zařídil 39 body výhru Chicaga nad Philadelphií 108:107. Postaral se i o vítězný koš vteřinu a půl před koncem po nájezdu s faulem. Celkem dal v posledních šesti minutách 14 bodů.

Drama se odehrálo i v Sacramentu, kde Boston zvítězil 111:109. Sedm vteřin před koncem sice vyrovnal domácí Buddy Hield třemi trestnými hody po faulu Gordona Haywarda, ale ten svou chybu napravil a vzápětí košem utkání rozhodl.

Střelcem večera byl Devin Booker, který 41 body dovedl Phoenix k výhře 107:96 nad New Yorkem. Dařilo se také Andre Drummondovi, který hrál hlavní roli při vítězství Detroitu nad Minnesotou 131:114. Nejen že ubránil ve formě hrajícího Karla-Anthonyho Townse, ale sám zaznamenal 31 bodů a 15 doskoků a připsal si šestnáctý double double za sebou. Chybějí mu už jen dva k vyrovnání vlastního klubového rekordu z minulé sezony.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme