Obydlené části města má před povodní ochránit suchý poldr

OTROKOVICE - Aby se při přívalových deštích zabránilo zaplavování obydlených částí Otrokovic, buduje Státní pozemkový úřad za hranicemi města směrem na Tlumačov suchou nádrž. Výstavba nádrže má být podle plánu ukončena nejpozději závěrem roku 2020, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Práce probíhají podél silnice první třídy I/55 mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. „Projekt navazuje na schválenou komplexní pozemkovou úpravu, jejíž součástí byl plán společných zařízení. Ten obsahuje mimo jiné vodohospodářská opatření a jedním z těchto opatření je právě vybudování suchého poldru,“ vysvětlila vedoucí odboru životního prostředí Anna Pšejová. Dále podotkla, že na přípravě plánu společných zařízení se město Otrokovice aktivně podílelo.

Investorem stavby je Státní pozemkový úřad, který po ukončení prací předá vybudovanou nádrž městu. „Důvodem výstavby suché retenční ochranné nádrže je protipovodňové opatření ke snížení povodňových průtoků z koryta toku Hrabůvka. Doposud při zvýšené hladině potoku musely Technické služby Otrokovice odčerpávat vodu přes hráz do Dřevnice. Po zbudování poldru se při přívalových deštích vlije voda do nádrže a zabrání se zaplavování místní části Kolonka,“ upřesnila Pšejová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x