Tary se loni v prosinci provinil divokou jízdou v autě, kdy se při rychlosti 250 km/h natáčel a povykoval. I když pak svého činu litoval, tak se nepolepšil, naopak čelí dalšímu skandálu. Během jednoho ze svých workshopů měl urazit dětského fanouška tím, že ho před ostatními osočil, že má málo peněz. A to už bylo moc i na pořadatele Utuberingu a ředitel festivalu Lukáš Dejl mu dal stopku!

"Tary na Utuberingu vystupovat nebude. Rozhodli jsme se pro to po delších úvahách. Když to celé shrnu, tak s Tarym jsme se sešli loni na přelomu listopadu a prosince a začali jsme s ním řešit, zda chce být na festivalu nebo ne, děláme to takhle se všemi youtubery. Tary souhlasil, že vystoupí, a přišel s nějakým názorem, že by to pro něj měla být prestiž a zároveň zvednout reputaci jeho jména, která nebyla úplně dobrá. Já jsem s tím souhlasil a Tary 14 dní nato vydal video, které probírala celá Česká republika, o jeho šílené jízdě autem, což jsme všichni viděli. Napsal jsem svůj názor a nechtěl jsem nad ním lámat hůl a zastal jsem ho na sociálních sítích. Domluvili jsme se, že jestli udělá ještě jednou podobný průser, tak na Utuberingu nebude. Myslel jsem si, že to vezme jako dostatečně zdvižený prst a že to pochopí, jak je pro něj důležitá účast na největším festivalu v republice, když má takový dosah a vliv na děti. Bohužel se to nestalo," říká Lukáš Dejl, který oznámil, že ruší účast Taryho na letošním ročníku. 

"Chtěli bychom vyjádřit podporu klukovi, který z toho v tom videu vyšel nejhůř. Kdo ho znáte, dejte mu na nás kontakt a my mu věnujeme lístky na festival," dodal ředitel akce.

Jenže Tary to považuje za lynč a špinavý konkurenční boj. „Je velmi smutné, že má někdo zapotřebí ustřihnout pouze část videa, aby z věty vytržené z kontextu udělal senzaci. Nebyla to urážka nebo komentování sociální situace toho chlapce nebo jeho rodičů. Byla to diskuze prodávajícího s kupujícím. Faktem na místě prostě bylo, že klučina neměl peníze na to, co si chtěl koupit. Když jdete do obchodu pro boty a máte jen polovinu peněz, také vám je neprodají,“ vysvětluje Tary a poskytl celý inkriminovaný záznam i s tím, jak komunikace mezi ním a chlapcem pokračovala. „Kdo ten stream sledoval celý, ví, jak diskuze pokračovala. To, že někdo do médií rozeslal video, kde je účelově vystřižená jen jedna věta, považuji za kyberšikanu ze strany méně úspěšných konkurentů, kteří se snaží mě cíleně likvidovat,“ tvrdí.

CELÝ ZÁZNAM: Taryho debata s fanouškem o penězích: Takhle to bylo doopravdy!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Taryho debata s fanouškem o penězích: Takhle to bylo doopravdy! Instagram/Tary

Fotogalerie
16 fotografií