Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavské legendy a přátelé Dukly vyzvou v pondělí tým z Kanady

V přátelském utkání na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě se v pondělí 11. března od 17:30 hodin střetnou veteráni Dukly Jihlava s týmem veteránů GreyHounds z kanadské provincie Ontario. Podmínkou je věk hráče v poli nad padesát let. Hokejovou výstroj po delší době oblékne legendární jihlavský útočník a nově i člen síně slávy českého hokeje Olda Válek.

V týmu Dukly Jihlava se představí vedle hokejových legend let minulých i zástupci Kraje Vysočina, Statutárního města Jihlavy či Spolku fanoušků Dukly Jihlava. Kanadský tým pak podle dostupných informací budou tvořit bývalí hokejisté týmu Soo GreyHounds, který v současnosti hraje juniorskou OHL (Ontario Hockey League).

Nejslavnější hokejové soutěži světa – kanadsko-americké NHL - dal taková jména jako Tony Esposito, Wayne Gretzky, Paul Coffey či Ron Francis, z českých hráčů jím prošli kupříkladu Petr Tatíček, Josef Vašíček či Jiří Tlustý. Také kanadští hráči musí být v tomto přátelském utkání starší padesáti let.

Mimochodem Wayne Gretzky své legendární #99 získal právě v GreyHounds. Šestnáctiletý Gretzky prý po juniorském draftu v roce 1977 vyjádřil přání mít na dresu #9, to však bylo obsazené, tak dostal #14. Trenér Muzz MacPherson mu pak po několika zápasech řekl, že lepší než jedna devítka budou dvě devítky - a tak se zrodilo legendární #99.

V dresu Dukly Jihlava vyjedou na led například obránci Jaroslav Benák, Karel Horáček, Bedřich Ščerban nebo Roman Kaňkovský. V útoku nastoupí Olda Válek, Jiří Poukar či Jiří Cihlář, branku bude hájit Pavel Maláč. Tým bude doplněn o sportovně zdatné zástupce kraje, města a Spolku fanoušků. Trenérem domácího výběru bude Stanislav Neveselý s asistenty Radoslavem Svobodou a Milanem Chalupou.

Hrát se bude 3x15 minut čistého času a v utkání platí pravidla veteránského hokeje: faul je „odměněn“ trestným střílením a nesmí se například střílet golfem.

Zápas začíná v 17:30 hodin a vstup je zdarma.

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, hokej, Kanada, Ontario, Wayne Gretzky, Ontario Hockey League, National Hockey League, Tony Esposito, Paul Coffey, Ron Francis

Jihlavské legendy a přátelé Dukly vyzvou v pondělí tým z Kanady | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.