Hruškové scones s hořkou čokoládou a lískovými ořechy



Scones jsem už ochutnala pár druhů. Většinou nějaké s ovocem, čokoládou, oříšky.... přesně jako tyhle výborné s hruškou, hořkou čokoládou a lískovými ořechy. Ale když se nad tím zamyslím, tak ty klasické, skotské s colleted cream a marmeládou nikdy, tak snad se mi to brzy podaří a udělám si výlet....



Hruškové scones s hořkou čokoládou a lískovými ořechy

(6 ks)


  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce mandlového mléka
  • 1 hruška
  • 50 g hořké čokolády
  • hrst lískových ořechů



Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mandlovou, práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli a vanilkového prášku. 

V hrnku prošleháme javorový sirup s rozehřátým kokosovým olejem a mandlovým mlékem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v těsto. Na závěr přidáme nakrájenou hrušku, nasekanou čokoládu a oříšky a opatrně zapracujeme. 

Těsto rozválíme v silný plát, který rozkrájíme na 6 - 8 trojúhelníků. Budeme péct v předehřáté troubě zhruba 30 minut. 





2 komentářů:

  1. Dnes jsem koupila neobyčejné kousky, tak hurá, jdu péct.
    Děkuji za skvělé recepty a nádherné fotografie.
    Vše dobré, Lucie.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za krásný komentář, snad se vydaří a budou chutnat :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)