Muzeum Vysočiny Jihlava zve na přednášku Historie navigace

Přijměte pozvání na přednášku Mgr. Petra Scheiricha, Ph.D. z Astronomického ústavu AV ČR.  Přednáška s názvem HISTORIE NAVIGACE se v muzejním Malovaném sále uskuteční ve čtvrtek 14. března od 17:00 hodin.

Ilustrační foto k přednášce

Mgr. Petr Scheirich, Ph.D. je český astronom a popularizátor astronomie. Zabývá se především meziplanetární hmotou a malými tělesy Sluneční soustavy. Pracuje v Oddělení meziplanetární hmoty Astronomického ústavu AV ČR v Ondřejově. Ve volném čase se vášnivě zabývá astronavigací a historií navigace, a to i jako aktivní námořník. Je autorem desítek vědeckých i populárně naučných článků o astronomii, meziplanetární hmotě i navigaci a její historii. Dále je členem sdružení Amatérská prohlídka oblohy a Společnosti pro meziplanetární hmotu.

Přednáška je pořádána ve spolupráci s Jihlavskou astronomickou společností a Pobočkou Vysočina České astronomické společnosti.

Turistickelisty.cz informovala Dana Oberreiterová, Muzeum Vysočiny Jihlava


(lh,turistickelisty.cz,foto Muzeum Vysočiny Jihlava)

PF 2024

29.12.2023 11:15:15

Všem spolupracovníkům, čtenářům a dalším přátelům přeje v roce 2024 vše dobré, pevné zdraví a štěstí nebýt nikdy v nesprávnou dobu na nesprávném místě za redakci webu TuristickeListy.cz autor ...