LIPNO NAD VLTAVOU: Lišák Fox, oblíbený maskot zdejšího skiareálu, oslaví 13. narozeniny

LIPNO NAD VLTAVOU: Lišák Fox, oblíbený maskot zdejšího skiareálu, oslaví 13. narozeniny

 

Třinácté narozeniny oslaví v sobotu 9. března  oblíbený maskot Skiareálu Lipno lišák Fox. Děti se mohou těšit na odpolední zábavu ve Fox parku i narozeninový dort. Na lyžaře čeká všech 12 kilometrů upravených sjezdovek.

Lišák Fox, který je už třináct let neodmyslitelnou součástí Skiareálu Lipno, zve všechny děti na odpolední narozeninovou oslavu. Přichystal si pro ně zábavu, hry i soutěže. Chybět nebude ani narozeninový dort! Akce bude probíhat od 14 do 16 hodin ve výukovém hřišti Fox park, které je největší svého druhu v republice. Právě tam je lišák Fox jako doma. „Fox už třináct let baví a motivuje malé lyžaře při výuce lyžování. Skiareál Lipno je zaměřen především na rodiny s dětmi a Lišák Fox je jeho důležitou součástí. Pro nejmenší připravuje animační programy a děti se za ním na Lipno rádi vrací,“ říká mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek

V rámci oslavy budou děti pro lišáka vyrábět narozeninová přáníčka, ze kterých Fox na konci dne vylosuje tři výherce. A co by to bylo za narozeniny bez muziky? Na programu je proto i oblíbená diskotéka, při které lišák naučí děti důležité taneční kroky. Fox je totiž jeden z nejlepších tanečníků disco!

Podmínky pro lyžování jsou stále dobré

Ve Skiareálu Lipno je v provozu všech 12 kilometrů sjezdovek a otevřeny jsou i zábavné prvky v podobě měřeného slalomu, snowparku a skicrossové tratě. Na svazích leží až 80 centimetrů sněhu. „Vzhledem k současným teplotám jsou podmínky více jarní, ale i tak se nám daří připravit kvalitní tratě. Zásoby sněhu jsou dostatečné a předpokládáme, že lyžovat se bude až do konce března,“ komentuje aktuální stav Vojen Smíšek. Lyžuje se i večer od 18 do 21 hodin. Ideální kombinací při návštěvě Lipna je lyžování a výhledy ze Stezky korunami stromu.

V sobotu 9. března začíná takzvaná vedlejší sezona a lyžovat se tak bude za zvýhodněné ceny. S kartou hosta Lipno.card mohou lyžaři navíc ušetřit 20 procent při nákupu dvou a vícedenního skipasu. Další zvýhodnění na skipasy jsou připraveny pro hosty, kteří přijedou vlakovými a autobusovými spoji z Českých Budějovic. „S jízdenkou nakoupí lyžaři celodenní skipas se slevou 30 procent. Kromě toho má autobus dotované jízdné pro děti, studenty a seniory, kteří za cestu z Budějovic na Lipno zaplatí pouhých 17 korun,“ uvedl Smíšek.

Text a foto: (vs)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře