Hlavní obsah

Trenérské šachy vrcholí. Zidane dal Realu Madrid naději, jak bude reagovat Klopp?

Madrid/Praha

Ve velkých klubech se dějí věci. Předpokládá se, že Ole Gunnar Solskjaer na lavičce Manchesteru United zůstane a z jeho pozice manažera bude odejmuto slovo "dočasný". Naopak už nějaký pátek se v médiích i mezi fanoušky nahlas hovoří o změně na postu manažera v londýnské Chelsea a po úterní mizérii fotbalistů Realu Madrid sílí hlasy spekulující i o konci Santiaga Solariho.

Foto: Sport.cz

Na jakou trenérskou lavičku Zidane usedne?

Článek

Jak už to tak v podobných situacích bývá, média tahají z rukávů jednu možnost za druhou a co platí dnes, nemusí platit zítra. Přesto se některá jména objevují častěji než jiná.

V souvislosti s Realem Madrid to je například jméno Zinédinea Zidanea. Klub by se tímto krokem vrátil ve vlastních stopách, a nemusel by chodit příliš daleko - Zidane Real opustil teprve loni v létě poté, co s madridským klubem vyhrál Ligu mistrů. Francouz s alžírskými kořeny ale podle bývalého prezidenta Bílého baletu Ramona Calderona už nabídku Realu odmítl.

"Vím, že dnes ráno prezident (Florentino Perez) volal Zidanovi a požádal ho, aby se vrátil, on ale řekl, že nyní ne," uvedl Calderon pro BBC. Zidane si sice nezavřel vrátka úplně. podle slov Calderona nezamítl možnost vrátit se v červnu, ale pokud Real touží po okamžité změně, musí se rozhlížet dále.

Vrátí se José?

Bývalý prezident Realu si myslí, že se vrátí José Mourinho, který naposledy působil v Manchesteru United, v prosinci loňského roku však u Rudých ďáblů skončil. O Portugalci se mluví opravdu hodně a favorizují jej i sázkové kanceláře. V závěsu za slavným stratégem se podle nich nachází Mauricio Pochettino, který v současné době vede Tottenham Hotspur.

Vzduchem a sociálními sítěmi ale létají i další více či méně pravděpodobná jména. Často třeba zaznívá jméno Massimiliana Allegriho, manažera Juventusu.

A ve čtvrtek se mezi potenciálními kandidáty objevil i Jürgen Klopp, který nyní působí v Liverpoolu. Ten ale později uvedl, že by jakoukoli nabídku od Realu odmítl. Kdo tedy povede Bílý balet dále, zda se změna odehraje ihned, až v létě, nebo vůbec, to zatím nadále zůstává otázkou.

Kdo povede fotbalisty Realu Madrid v příští sezóně?
José Mourinho
54 %
Zinédine Zidane
14,6 %
Mauricio Pochettino
4,2 %
Santiago Solari
1,7 %
Někdo jiný
25,5 %
Celkem hlasovalo 4528 čtenářů.

Reklama