V pátek 8. března se v prostoru Pražské křižovatky koná 14. ročník projektu Fashion Stars Night. Večer zasvěcený české a slovenské módě a kvalitnímu designu nabídne hned čtveřici talentovaných tvůrců a jejich jedinečné kolekce. Představí se Katarína Filan Halásová, Lenka Mulabegovič, Lenka Štěpánková a Richard Rozbora. Již po čtvrté akci jako partner podpoří Fashion Arena Prague Outlet.

Unikátní projekt Fashion Stars Night podporuje české a slovenské módní designéry a značky. Během jednoho inspirativního večera prezentuje vybrané tváře, které mají designérský a obchodní potenciál zahýbat lokální i mezinárodní scénou. „Cílem Fashion Stars Night je představit dynamické a kreativní tváře a propojit je s lidmi, kteří se o lokální módu zajímají.“ vysvětluje Janina Šlemínová, CEO agentury Stars Events, která je autorkou celého projektu.

Katarína Filan Halásová

Svůj designérský talent během módní show ukáže Slovenka Katarína Filan Halásková, která tvoří pod značkou MUSA. Rafinované střihy, kvalitní materiály, smysl pro detail a nadčasovost. To jsou hlavní charakteristické atributy, které se linou jejími kolekcemi. Oděvy vznikají v omezených sériích v bratislavském ateliéru a pyšní se precizní ruční výrobou. Na Fashion Stars Night si Katarína přichystala průřez tvorbou doplněnou o aktuální kolekci jaro/léto 2019.

Lenka Mulabegovič

Druhou designérkou večera se stane Lenka Mulabegovič, kterou můžete znát pod značkou Mi fashion label. Od začátku staví na malosériové produkci, prolínání prvků vysoké krejčoviny a experimentálního přístupu zpracování. Značka se inspiruje uměním, grafikou, umělci, architekturou, globálním street stylem a sportem. Výroba limitovaných kolekcí dbá na ekologii, etiku a recyklaci. Aktuálně je k vidění nová kolekce „NEO POP“, jež září barvami a pracuje s oboustranným materiálem.

Lenka Štěpánková

Fashion Stars Night obohatí i značka „jsem“, kterou v roce 2012 založila designérka Lenka Štěpánková. Lenka pracuje pouze s kvalitními materiály jako hedvábí, bavlna, kůže a zakládá si na jejich dokonalém zpracování. Značka „jsem“ je originální, stejně jako jakákoliv ženská osobnost. Snaží se vyzdvihnout ženskou podstatu, respektuje ji a nemění.

Richard Rozbora

Zástupcem mužského pohlaví se během přehlídky stane designer Richard Rozbora, úspěšný a mezinárodně uznávaný profesionál v módním byznyse. Móda značky Rozbora Couture je exkluzivní, jemně smyslná, sexy, originální, velmi ženská a nezávislá. Richard v kolekcích používá kvalitní materiály a vytváří inovativní originální úplety ze 100% merino vlny. Za svou práci už obdržel několik mezinárodních ocenění, aktuální poctou je členství v britské Královské společnosti umění – RSA.

Foto: ČTK/Vondrouš Roman