Hlavní obsah

I když jsou už dospělé, panenky jim udělaly radost. Hvězdné sportovkyně jako Barbie mají motivovat dívky

Obrovská pocta. Tak hodnotí své pocity tři skvělé sportovkyně, které se staly předlohou nové panenky z kolekce Barbie. Firma Mattel takto potěšila dvojnásobnou grandslamovou vítězku, tenistku Naomi Ósakaovou, olympijskou vítězku a mistryni světa v krasobruslení Tessu Virtueovou a bývalou cyklistku Kristinu Vogelovou, jejíž úspěšnou kariéru ukončilo vážné zranění páteře.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Ósakaová.

Článek

„Je to tak trochu neskutečné. Jako malá jsem si s panenkami Barbie hrála a nikdy by mě nenapadlo, že jednou ji udělají i po mně. Že budu mít svou vlastní,“ uvedla japonská tenistka Naomi Ósakaová na webu WTA. „Je to pro mě opravdu velká čest,“ dodala světová jednička, která je nyní na turnaji v Indian Wells, kde obhajuje titul.

Ohromnou radost z vlastní panenky Barbie měly i další sportovkyně, které se se staly předlohou. „Chtěla bych se s vámi o něco podělit,“ napsala kanadská krasobruslařka Tessa Virtueová na sociální sítě, když fanouškům představovala svou panenku. „Je to tak vzrušující. Je to pro mě čest,“ prohlásila trojnásobná olympijská vítězka v tancích na ledě, která během své kariéry získala spolu se svým partnerem Scottem Moirem také několik titulů mistrů světa.

„Dostala jsem svou jedinečnou Barbie,“ radovala se dvojnásobná olympijská vítězka Kristina Vogelová. „Nedokážu popsat své pocity. Jsem tak pyšná, že budu inspirovat mladé dívky,“ přiznala německá cyklistka, jejíž úspěšnou kariéru ukončila loni nehoda na dráze. Jedenáctinásobná mistryně světa po ní zůstala ochrnutá.

Loni se této pocty dostalo i české hvězdě, lyžařce a snowboardistce Ester Ledecké. Výrobce Barbie se totiž rozhodl, že každoročně vydá v limitovaných edicích několik těchto unikátních panenek inspirovaných významnými ženami. Cílem tohoto projektu je podporovat podvědomí dívek o jejich neomezeném potenciálu a pomoci ho rozvíjet dále.

Reklama

Související témata: