Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Post primariátu předal uznávaný ortoped Zdeněk Štěpán svému zástupci

08. března 2019 - 15:08

Zpět na seznam článků

Od začátku března vede oddělení primář Ján Debre

Post primariátu předal uznávaný ortoped Zdeněk Štěpán svému zástupci

Post primariátu předal uznávaný ortoped Zdeněk Štěpán svému zástupci foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Ortopedické oddělení šumperské nemocnice má nového primáře. Po čtyřiadvaceti letech předal primariát Zdeněk Štěpán svému mladšímu kolegovi Jánovi Debremu, který doposud na oddělení působil na pozici zástupce primáře.

Od prvního března oddělení vede jako primář.  „S panem doktorem Štěpánem jsme se domluvili na generační obměně. Přesto jsem rád, že v nemocnici nadále zůstává. Jako lékař a zkušený operatér má nemocnici stále rozhodně co nabídnout,“ říká předseda představenstva Nemocnice Šumperk právník Martin Polach s tím, že doktor Štěpán bude i nadále v nemocnici působit na pozici vedoucího manažera operačních oborů.  „Chtěl bych touto cestou Zdeňkovi Štěpánovi zároveň poděkovat za jeho skvělou práci, kterou na pozici primáře odvedl. Není žádným tajemstvím, že má jako skvělý operatér nemalý podíl na tom, že je dnes šumperská ortopedie vyhlášeným a vyhledávaným pracovištěm mezi pacienty napříč republikou,“ dodává předseda představenstva.

předseda představenstva Nemocnice Šumperk JUDr. Martin Polach zdroj foto: archiv NŠ

Právě pod vedením primáře Zdeňka Štěpána nabyl mnohé zkušenosti také lékař Ján Debre. Doposud zástupce primáře jen v loňském roce provedl jako vedoucí operační skupiny společně se svým týmem bezmála tři sta osmdesát operačních zákroků a přes šest tisíc osmset ambulantních ošetření. „Je to pro mě obrovská výzva, kterou přijímám s pokorou. A to nejen s ohledem na osobnost Zdeňka Štěpána, ale i fakt, že je dnes ortopedie jedním z pilířových oborů nemocnice,“ říká nový primář ortopedického oddělení šumperské nemocnice Ján Debre.

Jen za loňský rok provedl lékař Ján Debre společně se svým týmem celkem tři sta sedmdesát šest operačních zákroků zdroj foto: archiv NŠ

Ján Debre nastoupil do šumperské před dvanácti lety. „Jsem rád, že jako svému žákovi jsem mu mohl předat své znalosti i zkušenosti, a že se z něho i s mým přičiněním stal skvělý lékař a operatér. Jsem přesvědčen, že předáním primariátu právě do jeho rukou dojde k zachování kontinuity a vysoké kvality práce na ortopedickém oddělení s nadregionálním působením,“ říká dnes už bývalý primář ortopedie Zdeněk Štěpán.

MUDr. Zdeněk Štěpán bude i nadále v nemocnici působit na pozici vedoucího manažera operačních oborů zdroj foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

MUDr. Ján Debre vystudoval medicínu v Praze na lékařské fakultě Karlovy Univerzity. Atestaci a specializovanou způsobilost z ortopedie a traumatologie pohybového aparátu získal na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Absolvoval řadu odborných stáží zejména v Rakousku nebo Německu. V roce 2017 organizoval a zastřešoval mezinárodní certifikovanou konferenci ORTO-REHA v Brně. Je autorem tří odborných publikací. Do šumperské nemocnice nastoupil v roce 2007. Je ženatý a ve volném čase se věnuje své rodině, zejména svým třem dětem.

Autor: red., H. Hanke, zdroj foto: archiv NŠ, archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Fotogalerie

Post primariátu předal uznávaný ortoped Zdeněk Štěpán svému zástupci   foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.