Střelecká esa MSFL? V letošní sezoně řádí zkušení exligisté i osvědčená jména

Střelecká esa MSFL? V letošní sezoně řádí zkušení exligisté i osvědčená jména

Kromě boje o prvenství a případný postup do druhé ligy bude v jarní části Moravskoslezské fotbalové ligy zajímavé sledovat také dostihy o korunu pro krále střelců. Na předních příčkách tabulky nejlepších kanonýrů najdeme pestrou směsici borců s ligovými zkušenostmi, dravého mládí i osvědčených jmén, která už o sobě dala v soutěži dříve vědět.

Střelcům MSFL po podzimu vévodí Jakub Přichystal. Ten v dresu Líšně nasázel v 15 zápasech hned 13 gólů a brněnskému celku výraznou měrou pomohl k přezimování na prvním místě tabulky s osmibodovým náskokem. Další zásahy už ale nepřidá. Po vydařeném podzimu si třiadvacetiletého útočníka stáhla z hostování druholigová Zbrojovka, což se dalo očekávat.

Jen o jednu trefu méně má ve svých statistikách nejvyšší soutěží řádně otestovaný Adam Varadi. Třiatřicetiletý důrazný forvard zůstal v kádru Frýdku-Místku i po sestupu z druhé ligy a nebýt branek ligového mistra s ostravským Baníkem, valcíři by do jarní části sezony vstupovali z podstatně horší než osmé pozice.

Simr dál táhne Velmez

Třetí pozice patří dalšímu exligovému borci. Pavel Simr válčí osmým rokem za Velké Meziříčí, kde si to bez něj už ani nedokáží představit. I v pětatřiceti letech stále patří jedena z nejvýraznějších osobností MSFL k tahounům ambiciózního týmu. To ostatně jasně demonstroval na podzim, kdy nastřílel 10 gólů a je nejlepším střelcem v tabulce pátého „Velmezu“. Loni zakončil sezonu na 22 trefách, pokoří tuto metu?

Tím ale výčet obávaných šutérů nekončí. Na podzim o sobě dali vědět i další hráči. V dresu nováčka z Dolního Benešova si řekl devíti góly o pozornost Filip Labuda, na stejné číslo se dostal i Ondřej Vintr, jehož si ovšem z Vyškova stáhla na startu zimní přípravy stejně jako Přichystala brněnská Zbrojovka.

Po zkušené o patro výš zase pálí v MSFL

Za nimi následuje pětice osmigólových střelců, mezi nimiž najdeme i jména, před kterými po jejich vyslovení zpozorní každý gólman i obránce v soutěži. Začněme třeba Robinem Demeterem z Velkého Meziříčí. Zkušený ofenzivně laděný záložník, který byl dvakrát velmi blízko angažmá v nejvyšší soutěži, patří mezi stálice soutěže. To samé platí o Janu Silnému (na foto dole). Kanonýr Kroměříže si na loni na jaře vyzkoušel angažmá v druholigovém Sokolově, po návratu už ale zase straší obrany soupeřů v dresu Hanácké Slavie.

Zapomenout nesmíme ani na dalšího obávaného třetiligového šutéra Aleše Krče. Největší hvězdě Uničova koruna pro krále střelců MSFL dvakrát těsně unikla, v sezoně 2016/2017 se ale Krč na třetí pokus konečně dočkal – prvenství mu zajistilo 23 branek. V minulé sezoně jich nasázel devatenáct, do letošního jara vstupuje s osmi trefami na kontě. Vzhledem k jeho potenci ale určitě nejde o konečné číslo.

Nejlepší střelci MSFL po podzimní části:

13 gólů Jakub Přichystal (Líšeň)
12 gólů Adam Varadi (Frýdek-Místek)
10 gólů Pavel Simr (Velké Meziříčí)
9 gólů Ondřej Vintr (Vyškov)
  Filip Labuda (Dolní Benešov)
8 gólů Jan Silný (Kroměříž)
  Jan Hladík (Otrokovice)
  Václav Ondřejka (Hulín)
  Robin Demeter (Velké Meziříčí)
  Aleš Krč (Uničov)

Nejlepší kanonýři ČFL: Kdo bude na jaře bojovat o korunu pro krále střelců?