Na Žižkově jsou sebevědomí i bez Batioji. Očekávám, že v Brně vyhrajeme, hlásí kapitán Viktorie Opluštil

Na Žižkově jsou sebevědomí i bez Batioji. Očekávám, že v Brně vyhrajeme, hlásí kapitán Viktorie Opluštil

Žižkovská Viktoria vstoupila do jarní části velmi přesvědčivě a po demolici Prostějova dala alespoň trochu zapomenout na hodně nevydařený podzim, který ji vystřelil až na poslední příčku celého druholigového peletonu.

Podle kapitána Marka Opluštila za to mohla změna v nasazení, agresivitě a vůbec chuti vyhrávat. "Na soupeře jsme byli velmi dobře připravení. Chtěli jsme uspět za každou cenu, dali do toho všechno a to rozhodlo," nechal se slyšet vůdce žižkovské kabiny.

Tým kouče Miloše Sazimy ovšem přišel v prvním jarním kole o klíčového hráče základní sestavy Augusta Batioju. "Je to pro nás velká ztráta, Bati je důležitý hráč. Náš kádr je ale široký a věřím, že i dostatečně kvalitní, aby se takováto nepříjemnost podařila vyřešit," pokračoval na webu fkvz.cz pětadvacetiletý záložník s jihlavskou či českobudějovickou minulostí.

V dalším kole - v neděli 10. března od 18:00 - čeká pražský soubor výjezd na půdu brněnské Zbrojovky, která stále nechce vzdát své naděje na postup o patro výše. "Očekávám, že podáme stejný výkon jako v neděli a v Brně vyhrajeme. V naší pozici ani jinak přemýšlet nemůžeme," burcoval kolega ofenzivně laděného Elvise Mashikeho, jenž dorazil na Prahu 3 ze Slovanu Liberec.

A jak hovořil hlavní trenér Miloš Sazima? Ten projevil kapku více skromnosti. "Do Brna odjíždíme s pokorou a respektem před silným soupeřem. Nechali jsme se inspirovat Chrudimí, od které jsme okoukali zajímavý způsob bránění, který na Zbrojovku platil. Abychom ale jako Chrudim nedopadli, musíme lépe přistoupit k vykrývání prostorů," uzavřel nástupce Petra Mikolandy, jehož mužstvo už má stejně bodů jako předposlední Táborsko a jen o bod méně než zmíněná čtrnáctá Chrudim.