POMAZÁNKA CHANA DHAL

Pokud nemáte indickou luštěninu chana, použijte cizrnu nebo červenou čočku.
100 g luštěnin chana dhal (seženete v obchodech s indickými specialitami) namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy), druhý den propláchneme a v čisté vodě s kouskem mořské řasy (přidáváme kvůli jódu) uvaříme doměkka, trvá to minimálně hodinu. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a 100 g mrkve a 100 g celeru, oboje nastrouhané na nudličky. Do robotu vložíme uvařenou a scezenou chanu i s řasou, zeleninu, dva utřené stroužky česneku, bylinkovou sůl, šťávu z půlky citrónu, pepř, trochu vody podle potřeby a 3 lžíce lahůdkového droždí. Rozmixujeme, ale ne zcela dohladka, v pomazánce by měly být kousky.



Žádné komentáře:

Okomentovat