BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Patera: Budeme se snažit hrát proti Zlínu disciplinovaně, má silné přesilovky

9. 3. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Jeden ze tří trenérů boleslavského A týmu Pavel Patera (na snímku) měl po závěrečném zápase základní části proti Třinci důvod ke spokojenosti. Zároveň už ale vyhlížel předkolo play off. Bruslařům totiž nezbývá čas na odpočinek, nýbrž musejí trénovat a připravovat se na úvodní dva zápasy, které odehrají už v pondělí a úterý na domácím ledě proti Zlínu.

Trenér Patera se v úvodu rozhovoru vrátil ještě k překvapení pátečního večera. Osmí Bruslaři si totiž vyšlápli na druhý Třinec a po výhře 4:0 naplno bodovali. "To jsme si určitě přáli, abychom Třinec porazili, dokonce s nulou. Ráz toho zápasu určila první minuta, kdy jsme mohli dostat gól, ale naopak jsme se prosadili z protiútoku. Klukům to nabylo sebevědomí, začali si víc věřit. A ve druhé třetině po gólu na 3:0 si myslím, že jsme si to už pohlídali," řekl Pavel Patera a vzápětí dodal, že nejklíčovějším bodem zápasu byl podle něj právě první gól Bruslařského klubu, jenž padl už po 37 sekundách hry.

Nyní mají ale Boleslavští už jiné starosti. Mají totiž pouhé dva dny na to, aby se připravili na zlínské Berany, kteří už v pondělí dorazí do Mladé Boleslavi k zápasu předkola play off. Moravský celek však Bruslaři letos zatím porazili jen jednou. "Samozřejmě, že o této bilanci víme. Na Zlín se nám nedařilo. Doufám ale, že jsme to tím posledním (vítězným) zápasem už zlomili. Soupeř je výborně fyzicky připraven, je dobrý v osobních soubojích a má skvělé přesilovky. Budeme se snažit mu v tom zabránit a hrát disciplinovaně, aby jich neměl moc a uvidíme, jak to dopadne," dodal Pavel Patera. I proti Třinci se Středočechům ale dařilo hrát relativně disciplinovaně. První polovina zápasu se dokonce zcela obešla bez vyloučených hráčů, v součtu byli pak Bruslaři vyloučeni třikrát, zatímco Oceláři pětkrát.

Kompletní videorozhovor s trenérem Pavlem Paterou můžete zhlédnout prostřednictvím našeho YouTube kanálu: