bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bez kapitána a bez play off? Colorado čelí velké výzvě

9. března 2019, 13:00

Tomáš Zatloukal

Říká se, že kapitán opouští loď poslední. Zlaté pravidlo nedobrovolně porušil Gabriel Landeskog, když se před klíčovou fázi sezony zranil a přijde o čtyři až šest týdnů. Pro Colorado je ztráta všestranného Švéda kritická. Na osmou pozici v Západní konferenci ztrácí čtyři body. Avalanche navíc nejsou jediným klubem, který se snaží manko vymazat a do play off se dostat.

Ne, není dominantním frajerem jako Nathan McKinnon.

Ani nemá dva páry očí jako Mikko Rantanen.

Přesto je Landeskog pro Colorado nepostradatelný. Netřeba dlouho poukazovat na jeho produktivitu, jeho průměr jednoho zápisu na utkání odhalí první pohled do statistik. 69 bodů je navíc jeho novým osobním maximem.

Pro Avalanche je navíc mužem, který může nastoupit za jakékoliv herní situace. Dříč kanadského střihu, jemuž není cizí špinavá práce. Odbrání oslabení, rozdá tvrdý hit, zastane se spoluhráče. Vyhraje "smrtelně" důležité vhazování.

Zkrátka opravdový vůdce. 

"Pro náš tým je to ohromná ztráta. Je to druhý útočník, o kterého jsme přišli do konce základní části," mrzí kouče Jareda Bednara. Bednar má na mysli ještě Matta Nieta. "I on je pro nás důležitým borcem."

Pro Landeskoga se stala osudnou srážka s dallaským gólmanem Benem Bishopem ze středečního zápasu.

"Byl jsem hned za ním, když se to stalo. Přijde mi, že ho Bishop tak trochu trefil za brankou a při tom se Landy zranil. Věřím, že bude brzy zpátky na ledě. Na nás teď je, abychom se nedívali do minulosti a soustředili se na naše výkony," řekl Rantanen.

Elitní formace s MacKinnonem a Rantanenem se brání daleko hůře s Landeskogem než bez něj. Pro obě kreativní hvězdy vytváří svým pohybem a důrazem prostor, navíc se dokáže zapojit do kombinace. Nebojí se jít do míst, kde to bolí.

Když Landeskog není na ledě, údernost coloradské ofenzívy uvadá. Proti Stars se neprosadila ani jednou. A otupenou zůstane nejméně měsíc. V době, kdy Laviny potřebují každý bod.

V Denveru přitom nejsou sami, kdo chtějí ještě nabourat aktuální osmičku Západní konference. Devátá Arizona má do play off o krůček blíže, zbraně ještě nesložil jedenáctý Edmonton.

Landeskogovu roli nyní dostane Derick Brassard.

Má ideální příležitost se rozpomenout na časy, kdy u newyorských Rangers zazářil 60 body. Do Colorada přišel při přestupové uzávěrce, zatím dres Avalanche oblékl šestkrát. Nezářil, dvakrát skóroval, ve statistice +/- je na čtyřech bodech pod nulou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.