Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.
Tady Havel, slyšíte mě? | 2023
csfd  
US premiéra: nestanovena
CZ premiéra: 11.04.2024
režie: Petr Jančárek
hrají: Václav Havel, Dagmar Havlová

Tady Havel, slyšíte mě?: Trailer


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
krauset

Dokumentarista Petr Jančárek, mimo jiné nositel novinářské Ceny Ferdinanda Peroutky, obdržel od Václava Havla nabídku, aby zaznamenal závěr jeho života. Během tříleté spolupráce se Jančárek těšil mimořádné blízkosti a zákulisnímu přístupu. Dokumentoval pak mimo jiné prezidentovo režijní snažení při adaptaci vlastní divadelní hry Odcházení. A o odcházení, jak z veřejného života, tak ze světa, bude i dokument Tady Havel, slyšíte mě? Obávám se však příliš heroického přístupu, jakkoliv mě u osobnosti Václava Havla nepohoršuje, který zanechá dokument kvalitativně daleko za velmi zdařilým a autenticky působícím Občanem Havlem. 

Tady Havel, slyšíte mě?: Teaser 2


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
Rimsy

Setkání s Dalajlámou, režie vysněného projektu Odcházení, charitativní povinnosti i množství zdravotních trablů. Tak ve velké zkratce vypadalo posledních několik let života Václava Havla, které dokumentoval Petr Jančárek. Opravdu dlouho připravovaný snímek (o čemž svědčí i pět let starý teaser níže) se tedy na rozdíl od kdysi úspěšného Občana Havla nezaměří na politickou kariéru bývalého prezidenta, nýbrž spíše na závěr jeho života se vším veselejším (plnění snů) i smutnějším (reflexe nevyhnutelně blížícího se konce), co k tomu patří. Snímek, který podle ukázky vypadá jako rutinní televizní práce, už vidělo publikum loni v Jihlavě a podle nemnoha dosavadních ohlasů se zdá, že výsledné hodnocení díla se odvíjí hlavně od divákova vztahu k protagonistovi. Dokumentární milník tedy neočekávejme, milou a místy dojemnou vzpomínku na jednu z největších českých osobností druhé poloviny 20. století ale snad ano.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT

Tady Havel, slyšíte mě?: Teaser


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
Cival

Přestože by mě Jirka Ovčáček okamžitě označil za člena pražské kavárny, fakt si myslím, že to poslední, co v dnešní době Česko potřebuje, je další dokument o Václavu Havlovi. Namísto toho, aby se realisticky sledovaly problémy současnosti, se jedni pořád nostalgicky obrací za odkazem prvního prezidenta a druzí kvůli tomu anti-pravdoláskařsky zuří. Obavy, že nás čeká další moralizující kýč, si ale můžu nechat až do kina - důležité je, co nabízí aktuální upoutávka: Zatím přetaženou stopáž a pak i už několikátou mramorizaci velikána našich dějin, jenž žil do posledního dechu a nechoval se na rozdíl od jiných jako nabubřelý idiot nebo ruský troll a nebál se občas laškovně pomrknout. Že by ale tahle první ochutnávka obnášela něco, co by mělo halasně lákat do kina, to si teda fakt nemyslím.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace