9. 3. 2019 | Jan Volf

SPA - KVA 0:1sn - Karlovarský dorost přetlačil favorita

II/19, sobota 9. 3. 2019
Sparta - Karlovy Vary SPA - KVA
Sparta: Dlouhý – Tomov, Brůna, Ludvík, Ducháč, Menzel, Adamec, Horáček – Broš, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Kalný, Theimer, M. Vitouch.
Karlovy Vary: Jiskra – Zolnaj, Petretič, Houdek, Hohl, Prošek, Vogel – Remeš, Šlechta, Hrůša, Šmajda, Blecha, Bubanec, Rymon, Sapoušek, Skuhravý, März, Černý.
Branky a nahrávky: rozhodující sam. nájezd Sapoušek. Rozhodčí: Micka – Hradil, Zháňal. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 24:12. Průběh utkání: 0:1.
Pražané narazili na Karlovy Vary a i když by se podle výsledku mohlo zdát, že to byl nudný hokej, v žádném případě nikoliv. Oba týmy ukazovaly kvalitu v ofenzívě, byly velmi bruslivé, dohrávaly souboje a byly silné v kombinaci. Přes všechna tato pozitiva padl první gól až v nájezdech. Ten rozhodující vsítil Robin Sapoušek a rozhodl utkání pro Karlovy Vary. Západočeši utnuli Spartě šestnáctizápasovou sérii výher.

Komentář

První šanci zápasu si vytvořili sparťané, Jiskra ovšem střelu pokryl. Pražané chytli začátek lépe, pak ale přišlo vyloučení a Západočeši domácí pěkně zatlačili, nicméně branku z toho nevytěžili. Sparta forčekovala hodně vysoko a Varům to dělalo občas problémy. Další hrozbou pro hosty byly dlouhé pasy ze své třetiny až na útočnou modrou, těch domácí předvedli několik a vždy z toho byla alespoň střela, někdy pořádná šance.

V půli třetiny šli domácí opět na trestnou, pozoruhodná nedisciplinovanost. Vary Spartu přivřely v pásmu a pěkně jí zatopily, ani nyní ovšem gól nepadl. Následně byli lepší domácí, hráli více na puku, více se tlačili do koncovky a chtěli otevřít gólový účet utkání, to se ale nepodařilo. Sparta měla převahu až do konce třetiny, která skončila stavem 0:0.


Pražané vlétli do druhé části jako uragán, avšak ani takový úvod jim nepomohl ke vstřelení branky. Stav byl stále 0:0 a ani jednomu týmu se nedařilo ukrojit pro sebe vedení. Sparta stupňovala výkon, její šance ovšem zastavil skvělý gólman Jiskra, nebo dobře předvídající defenzíva Západočechů. Vary se pak nechaly dvakrát za sebou vyloučit a to byla možnost pro domácí. Ti přesilovky nezahrály špatně, ale ani jednu z nich nevyužili, soupeře nepotrestali a ten získával stále větší naději na body.

Karlovarští větřili body, a proto více dohrávali souboje, snažili se být více na puku a hráli rychleji. Pokud jste čekali, že tento zápas bude nějaká přestřelka ve stylu minulého střetnutí Sparty s Třemošnou, byli jste na omylu. Když Jiskra vyčapal sparťanské příležitosti, šlo se o druhé přestávce do kabin za stavu 0:0.


Když to nešlo postupným útokem, zkoušeli domácí dlouhé přihrávky za beky, chtěli nachytat obranu. Ve 43. minutě jedna taková přišla, ale následnou střelu hosté zblokovali a ukázali, že v tomto utkání jsou na soupeře připraveni výborně. O minutu později předvedly Vary největší šanci zápasu, krásná kombinace, sparťané nestihli hlídat volné hráče, poloodkrytou branku ovšem hráč hostů netrefil, a tak se hrálo stále za nerozhodného stavu.

Když hosté ubránili další oslabení, začalo to vypadat na prodloužení. Týmy zpevnily defenzívy a dávaly si větší pozor. V 53. minutě si jeden ze sparťanů prohodil puk pod hokejkou obránce, udělal kličku, natlačil se před Jiskru, který však jeho snažení zneutralizoval a ani nyní neinkasoval, skvělá práce brankáře Západočechů. Pak byly k vidění ještě šance na obou stranách, ani jedna však gólem neskončila.


V prodloužení to byl stále stejný obrázek, Sparta více na kotouči, Vary pečlivá, organizovaná obrana, rychlé akce, obratní beci, techničtí útočníci. V prodloužení branka opět nepadla a tak musely přijít na řadu nájezdy.

První sérii načali domácí, Broš neproměnil, zatímco März ano, pak srovnal Ducháč, ale Vary opět odskočily, když našly slabinu brankáře Dlouhého, ten při nájezdech dvakrát inkasoval střelou pod vyrážečku. Za Spartu se trefili Ducháč a Vitouch, za Vary März, Rymon a Robin Sapoušek, který rozhodl o vítězství hostů v nájezdech. Západočeši zvítězili v nájezdech 3:2, a díky tomu si odvezli z Holešovic dva body. Spartě zůstal jeden.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek