11.03.2019 09:57

Naivní divadlo zve na premiéru představení pro nejmenší diváky

V Naivním divadle se v sobotu 16. března 2019 uskuteční slavnostní dvojpremiéra nové loutkové inscenace s názvem Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! Od uvedení hry O beránkovi, který spadl z nebe v roce 2014 se tak v NDL opět objeví studiové představení pro nejmenší publikum od dvou let, za jehož vznikem i tentokrát stojí tvůrčí tým režisérky Michaely Homolové a autora Víta Peřiny s výpravou Roberta Smolíka a hudbou Filipa Homoly. V hlavních rolích se představí ryze pánská sestava loutkoherců, a to Filip Homola, Adam Kubišta, Marek Sýkora a Antonín Týmal.

„Jak už ze samotného názvu vyplývá, bude naše nová inscenace o pejscích a vlacích. Na speciálně upraveném jevišti, v těsné blízkosti diváků, vzniká postupně velká železnice a odvíjí se příběh pejska, který během pátrání po své psí kamarádce překonává strach z neznáma a vrhá se po hlavě vstříc velkému železničnímu dobrodružství. Vzhledem k tomu, že je představení určeno těm opravdu nejmenším divákům, je podobně jako inscenace O beránkovi, který spadl z nebe téměř beze slov, o to více však plné zvuků, nálad a pocitů. Zážitek z představení navíc umocňuje kontaktní jeviště, kolem kterého děti sedí a mají tak celé dění téměř na dosah,“ prozradil více autor inscenace a dramaturg Naivního divadla, Vítek Peřina.

Nové představení se hraje od pondělí 11. března pro děti z libereckých mateřských škol, premiéra pro veřejnost se uskuteční v sobotu 16. března v 15:00 a 17:00 hodin. Další příležitost zhlédnout novou inscenaci budou mít diváci z řad veřejnosti v sobotu 6. dubna v 15:00 hodin.

www.naivnidivadlo.cz

Autor článku: Jana Pittnerová