Hlavní obsah

Říkali mu Baby Jágr, teď defenzívní pracant řádil s celou lajnou a pomohl Plameny vrátit na první místo

Calgary

Bylo to velkolepé představení celé řady, v níž byl i český útočník Michael Frolík. Sám posbíral čtyři body za asistence. Calgary v pokračování NHL vyhrálo nad Vegas 6:3 a ukončilo sérii čtyř porážek.

Foto: Candice Ward, Reuters

Michael Frolík (67) z Calgary a Colin Miller (6) z Vegas.

Článek

"Byla to zábava, naše lajna prožila dobrý večer. Ze všeho nejdůležitější ale je, že jsme vyhráli. Jsme šťastní, že jsme týmu pomohli a že jsme zastavili prohry. Potřebujeme, abychom i příště v takovém výkonu pokračovali," pravil Frolík.

V NHL za deset sezon vstřelil dvakrát hattrick (oba v sezoně 2015/16), ale čtyři asistence? To je pro něj novinka. V zámoří toho přitom zažil už hodně. Na začátku kariéry se mu říkalo Baby Jágr, měl být a víceméně stále je excelentním střelcem. Postupem času ho ale trenéři stále více pasují do role defenzívního specialisty.

Trenéru Calgary Billu Petersovi proti Vegas vyšel tah, když dal dohromady novou formaci. K Frolíkovi postavil Mathewa Tkachuka a Mikaela Backlunda. A spolu to pořádně roztočili. Tkachuk zaznamenal první hattrick. A k tomu asistenci. Backlund končil s bilancí 2+1.

"Dobře jsme napadali a volili jsme také dobrá řešení našich akcí. Celkově oba moji spoluhráči Fro a Chucky (Backlund) hráli úžasně. Posílali mi puky přímo na čepel a mohl jsem tak bez přípravy střílet. Byla radost s nimi hrát," prohlásil Tkachuk.

Řada s Frolíkem po ojedinělém jedenáctibodovém představení obsadila všechny pozice pro tři nejlepší hráče zápasu.

Foto: Candice Ward, Reuters

Mikael Backlund (11), Matthew Tkachuk (19) a Michael Frolík (67) z Calgary se radují po jedné z branek proti Vegas.

Promícháním sestavy Peters zareagoval na předchozí nezdary, kvůli kterým je v sobotu o bod přeskočilo v čele Západní konference i Pacifické divize San Jose. Po výhře nad Vegas je Calgary zpět v čele.

"Vůbec jsme se o tom nebavili. Ale předpokládám, že pokud byste se zeptali kohokoli z našeho týmu, tak odpoví, že chceme vyhrát divizi. Nechceme být druzí, třetí, čtvrtí, pátí a někoho před sebou nahánět. Myslím si, že to byla dnes trochu motivace navíc, abychom se vrátili do čela," přiznal Tkachuk, který stihl první hattrick v NHL ve 21 letech a 89 dnech. Předstihl tím o čtyři měsíce svého otce Keitha, bývalého kanonýra soutěže.

Reklama